FORMULA 1

Ασταμάτητη η Red Bull και ο Φέτελ

Ασταμάτητη η Red Bull και ο Φέτελ

Η Red Bull είναι η πιο γρήγορη ομάδα στην Ουγγαρία και το επιβεβαίωσε, κερδίζοντας την 11η pole position σε δώδεκα Grand Prix, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι ο ταχύτερος πιλότος της πίστας και τον Μαρκ Γουέμπερ να τον ακολουθεί. Στην τρίτη θέση ο Αλόνσο με τη Ferrari και τον Μάσα να είναι πίσω από τον teammate του.

Η Red Bull δεν δείχνει να είναι διατεθειμένη να αφήσει και άλλους πολύτιμους βαθμούς να πάνε σε ανταγωνίστρια ομάδα. Οι "ταύροι" παρουσιάστηκαν ισχυροί στις 12ες κατατακτήριες δοκιμές, κάνοντας το κοινό να περιμένει απλά το χρόνο που θα σταματήσει το χρονόμετρο.

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με τον Πετρόφ να βγαίνει πρώτος στην πίστα. Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι υπόλοιποι πιλότοι, αλλά εκείνοι που ανάγκασαν τα βλέμματα να στραφούν πάνω τους ήταν οι πιλότοι της Red Bull.

Ο Φέτελ ξεκίνησε να κάνει χρόνους κοντά στο 1:20:000, με τον Μαρκ Γουέμπερ να προσπαθεί ανά περιόδους να τον φτάσει. Ο Γερμανός, όμως, σε καμία περίπτωση δεν έχασε την πρωτοπορία αφού στο τέλος... μιλούσε εκείνος. Και το θέμα είναι ότι ήξερε τί... να πει!

Οι Μίκαελ Σουμάχερ και Τζένσον Μπάτον στα τελευταία δευτερόλεπτα κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη θέση τους στην ημιτελική φάση, κάνοντας κατάλληλο χρόνο στους δύο τελευταίους γύρους.

Εκείνοι που δεν κατάφεραν να περάσουν ήταν οι παραδοσιακά αργοί πιλότοι: Γκλοκ, Ντι Γκράσι, Κοβαλάινεν, Τρούλι, Γιαμαμότο, Σένα και Κομπαγιάσι.

Αυτή τη φορά... κόπηκαν!

Στην ημιτελική φάση ο... τολμηρός που βγήκε πρώτος στην πίστα ήταν ο Φελίπε Μάσσα. Οι υπόλοιποι πιλότοι ακολούθησαν, με τον Αλόνσο να κάνει τον πρώτο χρόνο.

Όλα αυτά μέχρι να έρθει η ώρα της Red Bull. Ο Φέτελ από την πρώτη προσπάθειά του πήρε... κεφάλι, ενώ και ο Γουέμπερ συνέχισε να πιέζει, αφήνοντας τον Ισπανό στην τρίτη θέση.

Ενώ η πρώτη τριάδα ήταν σταθερή, το ενδιαφέρον είχε αρχίσει να κεντρίζεται στην τελική δεκάδα που θα διαμορφωνόταν. Οι Κούμπιτσα κα Πετρόφ ήταν στις θέσεις τέσσερα και πέντε, με τους Χάμιλτον, Μάσα, Ρόσμπεργκ και Μπάτον να ακολουθούν.

Όμως, ο Βρετανός πιλότος της McLaren δεν τα κατάφερε μα περάσει στη "μάχη" της pole position, αφού ο Νίκο Χούλκενμπεργκ ήταν ελάχιστα ταχύτερος. Ένας άλλος πολύ σημαντικός πιλότος, ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν κατάφερε να πλασαριστεί στη δεκάδα, σε μια πίστα που έχει πανηγυρίσει κατά καιρούς νίκες και επιτυχίες.

Οι Μπαρικέλο, Σούτιλ, Μπουεμί, Λιούτσι και Αλγκερσουάρι ήταν οι υπόλοιποι πέντε που ακολούθησαν τα δύο "αστέρια" στα pit.

"Μάχη" με το χρόνο

Τα δείγματα που είχε δείξει η Red Bull δεν άφηναν και πολλές αμφισβητήσεις ως προς την ομάδα που θα βρεθεί στην πρώτη θέση του grid. Το ερώτημα ήταν το "ποιος". Ο Φέτελ, όμως, δεν άφησε και πολλά περιθώρια σκέψης όταν έφτασε αρχικά στο 1:19:000 και στη συνέχεια όταν έριξε τους χρόνους στο 1:18:773.

Ο Γουέμπερ δεν κατάφερε να απαντήσει στον teammate του και έτσι ο Φέτελ έφτασε στην 7η προσωπική pole position για φέτος. Η ομάδα του θα εκκινήσει για 6η φορά από τις πρώτες δύο θέσεις του grid.

H Ferrari θα έχει τους Αλόνσο και Μάσα στις θέσεις τρία και τέσσερα, όντας η μοναδική απειλή για τη Red Bull. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι: Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Πετρόφ, Κούμπιτσα, Ντε λα Ρόσα και Χούλκενμπεργκ.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Φέτελ, Red Bull,1:18.773
-2. Γουέμπερ, Red Bull,1:19.184
3. Αλόνσο, Ferrari, 1:19.987
4. Μάσα, Ferrari, 1:20.331
5. Χάμιλτον, McLaren,1:20.499
6. Ρόσμπεργκ, Mercedes GP,1:21.082
7. Πετρόφ, Renault, 1:21.229
8. Κούμπιτσα, Renault, 1:21.328
9. Ντε Λα Ρόσα, Sauber, 1:21.411
10. Χούλκενμπεργκ, Williams, 1:21.710
11. Μπάτον, McLaren
12. Μπαρικέλο, Williams
13. Σούτιλ, Force India
14. Σουμάχερ, Mercedes GP
15. Μπουεμί, Toro Rosso
16. Λιούτσι, Force India
17. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
18. Κομπαγιάσι, Sauber
19. Γκλοκ, Virgin
20. Κοβαλάινεν, Lotus
21. Τρούλι, Lotus
22. Ντι Γκρ άσι, Virgin
23. Σένα, HRT
24. Γιαμαμότο, HRT

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ