FORMULA 1

Χάμιλτον: "Αισθάνομαι τυχερός"

Χάμιλτον: "Αισθάνομαι τυχερός"

Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών των επίσημων χρονομετρημένων δοκιμών στο Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Ο Λιούις Χάμιλτον εξασφάλισε την πολ ποζίσιον για 24η φορά στην καριέρα του και θέλει να εκμεταλλευτεί το αβαντάζ της πρώτης θέσης.

Απόλυτα ευχαριστημένος μετά την πέμπτη φετινή πολ ποζίσιον είναι ο Βρετανός οδηγός και έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του.

" Οι μηχανικοί έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά ολόκληρη την εβδομάδα. Ο Σεμπάστιαν (Φέτελ) ήταν εκπληκτικά γρήγορος στις περισσότερες δοκιμές, οπότε είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να κάνω αυτό το χρόνο στο τέλος. Είναι δύσκολο να βρεις κενό στις δοκιμές και να διατηρήσεις το μονοθέσιο καλά, οπότε αισθάνομαι τυχερός που κατάφερα να κάνω το χρόνο που χρειαζόμουν", δήλωσε ο Βρετανός οδηγός.

Ο Παστόρ Μαλντονάντο δεν έχει πάρει κανένα βαθμό μετά τη νίκη του στη Βαρκελώνη (!) και αντιμετωπίζει τον αγώνα στη Σιγκαπούρη ως ιδανική ευκαιρία για να τα καταφέρει.

Ο Βενεζουελάνος οδηγός είπε "νομίζω πως δουλεύουμε πολύ σκληρά. Στις αρχές του σαββατοκύριακου είχαμε χαθεί λίγο με το set up. Βελτιωθήκαμε στις δοκιμές, προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε το μονοθέσιο στο στυλ μου. Καταλήξαμε σε ένα ισορροπημένο μονοθέσιο στο Q2 και στο Q3. Ανυπομονώ για να ξεκινήσει ο αγώνας. Νομίζω πως ο αγώνας θα έχει θετική εξέλιξη για εμάς αυτή τη φορά".

Ο τρίτος στην εκκίνηση, Σεμπάστιαν Φέτελ δεν έκρυψε την απογοήτευση του. "Ε ίμαι απογοητευμένος ειδικά με το Q3. Όπως και να έχει είναι μια καλή θέση στην εκκίνηση. Έχουμε ρυθμό, ωστόσο δεν κάναμε το τελευταίο βήμα στις δοκιμές και είναι κρίμα που το φινάλε δεν ήταν ιδανικό".

Ακριβώς πίσω από τη Red Bull στην εκκίνηση θα βρίσκεται ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός οδηγός παραδέχθηκε πως η Ferrari δεν ήταν αρκετά γρήγορη και είπε "ξεκινώντας από την εσωτερική, έχουμε μια καλή ευκαιρία να διεκδικήσουμε μια θέση στο βάθρο, ίσως είναι ό,τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε αυτό το σαββατοκύριακο".

Ο Μίκαελ Σουμάχερ αναφέρθηκε στην απόφαση της Mercedes να μην βγάλει τα μονοθέσια της στο Q3: "Ακολουθήσαμε μια διαφορετική στρατηγική εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους και ελπίζουμε πως θα ανταμειφθούμε αύριο. Είδαμε ποιοι συμμετείχαν στο Q3 και αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τη στρατηγική. Δεν είχαμε καλή μέρα χθες, όμως βελτιωθήκαμε σήμερα".

Formula 1 championship leader Fernando Alonso reckons a podium finish is a realistic goal in the Singapore Grand Prix after only qualifying fifth.

Alonso admitted following practice that Singapore would not be a great circuit for Ferrari, and he was 0.8 seconds off polesitter Lewis Hamilton's McLaren in qualifying.

"I think we must be happy with our position because we struggled all weekend," said Alonso.

"We were not quick enough in free practice, and not quick enough in qualifying.

"I think the McLarens were unbeatable, at least for pole."

Although he is concerned about Ferrari's raw pace, Alonso believes there will still be opportunities to pull off a result in the race.

"I think strategy will be a good path tomorrow. We also saw degradation was an issue last year so we need to take care with the tyres, the pitstops and the start.

"Many things can play in tomorrow - like the weather, we always hear a thunderstorm is a possibility. Let's see tomorrow."

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ