FORMULA 1

Χάμιλτον: "Δεν έβλεπα τίποτα"!

Χάμιλτον: "Δεν έβλεπα τίποτα"!

Ο Άγγλος πήρε την πολ ποζίσιον στη Σεπάνγκ παρότι ματαίωσε τον ταχύτερο γύρο του. Ικανοποιημένος και ο Φέτελ για τη δεύτερη θέση στην εκκίνηση.

Ο Λιούις Χάμιλτον θα μπορούσε να είχε πάρει την πολ ποζίσιον του GP Μαλαισίας με μεγαλύτερη διαφορά από τα 55 χιλιοστά του δευτερολέπτου, που τον χώρισαν από τον δεύτερο Σεμπάστιαν Φέτελ, αν τα προβλήματα ορατότητας στην καταρρακτώδη βροχή της Σεπάνγκ του επέτρεπαν να ολοκληρώσει τον ταχύτερο γύρο που είχε προγραμματίσει.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Άγγλος βρισκόταν με τη Mercedes W05 πίσω από τις Force India του Νίκο Χούλεκνμπεργκ και μπροστά από τη Ferrari του Φερνάντο Αλόνσο. Το σπρέι των μονοθεσίων από τα πολλά λιμνάζοντα ύδατα στην πίστα δεν του επέτρεπε να δει σχεδόν τίποτα - πρόβλημα που δεν είχαν άλλοι οδηγοί, που δεν βρισκόταν σε κοντινή απόσταση με άλλα μονοθέσια.

«Ήταν απίστευτο πόσο πολύ έβρεξε πριν τις δοκιμές κατάταξης και μετά κατά τη διάρκειά τους, και νομίζω ότι οι συνθήκες έκρυβαν παγίδες για όλους» είπε ο Χάμιλτον και συνέχισε: «Ειδικά στο τέλος, ήταν αδύνατο να δεις. Δεν κατάφερα να κάνω τον τελευταίο μου γύρο, δεν μπορούσα να δω τίποτα πίσω από τον Χούλκενμπεργκ.

Δεν μπορούσα να δω που πήγαινε ο δρόμος, δεν ήξερα που ήταν οι στροφές, πότε να φρενάρω. Και όταν ήταν να ξεκινήσω τον γύρο δεν μπορούσα να δω που ήταν ο Φερνάντο, πίσω μου, έτσι ήταν αδύνατον να προσπαθήσω να ανοίξω μια διαφορά κι αποφάσισα να ματαιώσω το γύρο.

Πάντως είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Πρώτα για τη δουλειά που έκανε η ομάδα και γενικώς για το πόσο καλά τα καταφέραμε αυτό το διήμερο. Για μένα και για την ομάδα στον αγώνα η προτεραιότητα, προφανώς, είναι να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Έχουμε σπουδαίο αυτοκίνητο και η ομάδα αποδίδει φανταστικά αυτή την εποχή. Ελπίζω να περάσουμε την γραμμή του τερματισμού».

Φέτελ: «Καλύτερο να εκκινείς δεύτερος»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη σειρά της εκκίνησης και φάνηκε μάλλον απογοητευμένος για τη μικρή διαφορά που τον χώρισε από την πολ ποζίσιον. Ωστόσο, το σημαντικότερο για τον πρωταθλητή, όπως και για τον Χάμιλτον (καθώς οι δύο τους εγκατέλειψαν με μηχανικά προβλήματα στους πρώτους γύρους του GP Αυστραλίας) θα είναι να τερματίσουν στον αγώνα της Μαλαισία.

Ο Γερμανός τόνισε: «Στο τέλος της ημέρας, είναι καλό να βρίσκεσαι στην πρώτη σειρά. Πιστεύω, αν δεν κάνω λάθος, ότι θα βρίσκομαι στην καλή πλευρά της εκκίνησης αύριο. Εξαρτάται πόσο καλή εκκίνηση θα κάνουμε, αλλά σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα».

Ο Φέτελ επίσης θα μπορούσε να είχε κάνει έναν ακόμα γρήγορο γύρο, αν στα τελευταία δευτερόλεπτα των δοκιμών κατάταξης δεν είχε χάσει χρόνο και είχε προλάβει να περάσει τη γραμμή εκκίνησης πριν πέσει η καρό σημαία. «Σίγουρα η τρίτη περίοδος δεν ήταν τέλεια. Θα ήθελα να είχα κι άλλη μια προσπάθεια», είπε ο Γερμανός.

«Στην πρώτη μου προσπάθεια αισθάνθηκα ότι υπήρχαν ορισμένα σημεία στα οποία θα μπορούσα να κερδίσω χρόνο. Η τελική διαφορά σήμαινε ότι με λίγο ταχύτερο γύρο θα είχα τη δυνατότητα [της πολ ποζίσιον]. Αλλά, επίσης, πιστεύω ότι κι ο Λιούις αν είχε άλλη μια ευκαιρία, θα είχε βελτιώσει κι αυτός το χρόνο του.

Στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου ανησυχήσαμε ιδιαίτερα όταν καταλάβαμε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στο αυτοκίνητο. Γύρισα στα πιτς, βάλαμε ξανά μπροστά τον κινητήρα κι αυτό φάνηκε να έλυσε το πρόβλημα. Μετά από αυτό όλα ήταν εντάξει», κατέληξε ο 26χρονος.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ