ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Χάμιλτον: "Δεν μπορούσαμε να κάνουμε απολύτως τίποτα"

Ο Λούις Χάμιλτον μετά το τέλος στο γκραν πρι στο Μεξικό | 7 Νοεμβρίου 2021
Ο Λούις Χάμιλτον μετά το τέλος στο γκραν πρι στο Μεξικό | 7 Νοεμβρίου 2021 © 2021 FRANCISCO GUASCO/AP IMAGES

Ο Λιούις Χάμιλτον παραδέχθηκε ότι με την ανωτερότητα της RB-Honda στο σημερινό GP Μεξικού δεν υπήρχε κανένας τρόπος να απειλήσει τον Μαξ Φερστάπεν για τη νίκη. Αντίθετα, χαρακτήρισε «εύκολη» την άμυνά του στις επιθέσεις του Σέρχιο Πέρεθ στο τέλος.

Ο Μαξ Φερστάπεν πέρασε και τις δύο Mercedes στην πρώτη στροφή του GP Μεξικού, 18ου φετινού αγώνα της Formula 1, και έπειτα χάθηκε στον ορίζοντα. Χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξει ποτέ πίσω ή να απειληθεί στα πιτ-στοπς, αύξησε έτσι το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα στους 19 βαθμούς από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός και η Mercedes από νωρίς εστίασαν την προσοχή τους στην άμυνα από τον Σέρχιο Πέρεθ με την έτερη RB-Honda, που έκανε την επέλασή του από την τρίτη θέση - μετά το ατύχημα του Βάλτερι Μπότας με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της McLaren στην πρώτη στροφή, που έθεσε τον Φινλανδό της Mercedes εκτός μάχης.

Ο Λιούις μπήκε νωρίτερα από τον Πέρεθ για το πιτ-στοπ του, αλλά ο Μεξικανός καθυστέρησε κατά 11 γύρους το δικό του. Ως αποτέλεσμα, γύρισε στην πίστα 8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Άγγλο, και μείωσε με ραγδαίο ρυθμό τη διαφορά για να φτάσει να τον απειλήσει στο τέλος και να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση - η οποία, όμως, δεν ήρθε ποτέ για τον οδηγό της RBR. Αν είχε περάσει, η διαφορά του Χάμιλτον από τον Φερστάπεν θα ήταν στους 22 βαθμούς.

Ο Χάμιλτον φάνηκε απογοητευμένος στο τέλος, και κάτι ανάλογο είχε εκφράσει και στη ραδιοεπικοινωνία του προς τον μηχανικό του, Πίτερ Μπόνινγκτον, λίγους γύρους πριν το τέλος – λέγοντας πως «τα έδωσα όλα, απλώς δεν είχα την ταχύτητα».

Μιλώντας μετά τον τερματισμό, παραδέχθηκε την ανωτερότητα της RB-Honda σήμερα: «Το αυτοκίνητό τους ήταν μακράν ανώτερο αυτό το τριήμερο, και ειλικρινά δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσαμε να είχαμε κάνει για αυτό. Έδωσα ό,τι είχα και δεν είχα, και προφανώς είχαμε και μια σπουδαία μάχη με τον Σέρχιο στο τέλος. Αλλά είμαι ευγνώμων που πήρα τη δεύτερη θέση», τόνισε.

Ο πρωταθλητής συμπλήρωσε: «Είχα τέτοιου είδους πίεση πολλές φορές στο παρελθόν, οπότε ήταν εύκολο να κρατηθώ μπροστά. Όμως αυτό δείχνει πόσο γρήγορο ήταν το αυτοκίνητό τους, δεδομένου ότι ο Σέρχιο ήταν τόσο κοντά πίσω μου και μπορούσε να με πλησιάζει. Έκανε σπουδαία δουλειά. Πίεζε, και συνέχισε μέχρι τέλους. Παρόλα αυτά, απόλαυσα τον αγώνα».

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ