FORMULA 1

Χάμιλτον: "Φανταστικό ότι κέρδισε η Ferrari στη Μόντσα, θα είναι εκπληκτικά εκεί του χρόνου"

Sam Bloxham / Mercedes-Benz AG
Ο Λιούις Χάμιλτον στο γκαράζ της Mercedes F1 στο τελευταίο του GP Ιταλίας με την ομάδα του Μπράκλεϊ SAM BLOXHAM / MERCEDES-BENZ AG

Τέσσερις μήνες πριν γίνει και επίσημα οδηγός της Scuderia Ferrari, ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ενθουσιασμένος για τη νίκη της ιταλικής ομάδας μέσα στην πατρίδα της, και συμπλήρωσε ότι "ήδη οι τιφόζι με κοιτάζουν διαφορετικά και ένιωσα να συνδέονται μαζί μου".

Μετά από αυτή που πολλοί χαρακτήρισαν τη “μεταγραφή του αιώνα”, την απόφαση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον να αφήσει τη Mercedes F1 μετά από 12 χρόνια και να μεταβεί στη Scuderia Ferrari το 2025, ο Βρετανός το περασμένο τριήμερο επισκέφτηκε για πρώτη φορά το “Ναό” των τιφόζι, τη Μόντσα, από την 1η Φεβρουαρίου που βγήκε η μεγάλη είδηση της μεταγραφής του.

Αυτό ήταν το τελευταίο Ιταλικό GP του Λιούις με τα χρώματα της Mercedes, αλλά ο 39χρονος ήδη σκέφτεται πόσο συναρπαστικό θα είναι το πρώτο του με το cavllino στο στήθος του χρόνου.

Το να βλέπεις τη Ferrari να κερδίζει σήμερα ήταν φανταστικό” είπε ο Λιούις μετά τον αγώνα της Μόντσα, μιλώντας στο δίκτυο Sky Sport F1. “Πρέπει να ήταν συναρπαστικό και για τον Σαρλ [Λεκλέρ]. Τι πίστα για να θριαμβεύεις!

Ήδη από την παρέλαση των οδηγών είδα τους φίλους της Ferrari να με κοιτάζουν διαφορετικά για πρώτη φορά, να συνδέονται μαζί μου. Ήταν ντυμένοι στα κόκκινα, αλλά ήδη το ένιωθα διαφορετικό. Είναι μια ενδιαφέρουσα μετάβαση, και πιστεύω ότι θα είναι κάτι αληθινά εκπληκτικό αυτό που θα συμβεί του χρόνου”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Στη συνέχεια, ο Χάμιλτον μίλησε για την εξέλιξη του αγώνα της Κυριακής και έπλεξε το εγκώμιο του νικητή Σαρλ Λεκλέρ: “Πιστεύω ότι η McLaren είχε την ταχύτητα, αλλά πίεσε υπερβολικά. Έκαναν πολλούς γρήγορους γύρους στην αρχή και σκότωσαν τα ελαστικά.

Νομίζω ότι είχαν ήδη προγραμματίσει να κάνουν δύο πιτ-στοπς, και αυτός ήταν ο λόφος που πίεζαν. Αν είχαν κάνει ένα βήμα πίσω και συνέχιζαν για περισσότερους γύρους [με το πρώτο σετ ελαστικών], θα μπορούσαν αναμφίβολα να είχαν κάνει μόνο ένα πιτ-στοπ.

Είχαν την πληροφόρηση για τους χρόνους των γυρολογίων της. Δεν υπήρχε κανένας τρόπος να αντέξουν τα ελαστικά με αυτόν το ρυθμό. Ο Σαρλ έκανε φανταστική δουλειά, οπότε συγχαρητήρια σε εκείνον”.

Και τέλος, για την απόδοση της δικής του ομάδας, Mercedes, κατέληξε: “Δεν είχαμε την ταχύτητα, σήμερα, να διεκδικήσουμε περισσότερα. Οι McLaren και οι Ferrariήταν δυνατές. Ήμουν σε θέση να μείνω κοντά στον Κάρλος Σάινθ, αλλά δεν κατάφερα να επεκτείνω το πρώτο μου stint όπως εκείνος. Αν είχαμε εκκινήσει μπροστά του ίσως να τον είχαμε κρατήσει πίσω.

Στο τέλος, όμως, σήμερα χρειαζόμασταν ένα καλύτερα ισορροπημένο αυτοκίνητο για να πετύχουμε περισσότερα. Είναι κρίμα που φεύγουμε από ένα τριήμερο που δείχναμε τόσο δυνατοί, χωρίς να έχουμε καταφέρει να πετύχουμε περισσότερα.

Κάναμε μεγάλη αίσθηση στις ελεύθερες δοκιμές και στις κατατακτήριες, αλλά στον αγώνα δεν μπορέσαμε να κάνουμε το ίδιο. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές, και οι επόμενοι αγώνες θα έχουν ενδιαφέρον. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και ελπίζουμε να έχουμε πιο δυνατό αγώνα στο Μπακού σε δύο εβδομάδες”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 SCUDERIA FERRARI GP ΙΤΑΛΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ