FORMULA 1

Χάμιλτον για τη Ferrari: "Είχε έναν-δύο δύσκολους αγώνες αλλά δεν κάνω δεύτερες σκέψεις"

Jiri Krenek / Mercedes-Benz AG
Λιούις Χάμιλτον, GP Ιαπωνίας 2024 JIRI KRENEK / MERCEDES-BENZ AG

Η πρόοδος της Mercedes, το βάθρο του Λιούις Χάμιλτον στο GP Ισπανίας και η προφανής, πλέον, κατεύθυνση που έχει ακολουθήσει για την επιστροφή της σε πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν κάνουν τον 39χρονο Βρετανό να μετανιώνει για τη μεταγραφή του στη Scuderia το 2025 - Φρεντ Βασέρ: "Ο Λιούις έχει μεγάλο κίνητρο και θέλει κεντρικό ρόλο στην ομάδα".

Το γεγονός ότι η Mercedes W15 αποδείχθηκε πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο από τη Ferrari SF-24 στο GP της Βαρκελώνης το περασμένο τριήμερο, σε ένα σιρκουί που είναι το πλέον ενδεικτικό της αληθινής δυναμικής των μονοθεσίων (στην αεροδυναμική αλλά και στη διαχείριση των ελαστικών), δεν θα μπορούσε παρά να φέρει νέο κύκλο ερωτήσεων στον Λιούις Χάμιλτον αν μετανιώνει που επέλεξε να μετακομίσει στο Μαρανέλο το χρόνου.

Ο Βρετανός, που καλείται διαρκώς φέτος να απαντά σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, παραδέχθηκε ότι η Mercedes F1 σημείωσε σημαντική πρόοδο το τελευταίο διάστημα, λέγοντας πως “επιτέλους βλέπουμε αυτά τα σταδιακά βήματα να μας φέρνουν πιο κοντά στους μπροστινούς, κάναμε τεράστια βήματα προόδου. Σιγά-σιγά το αυτοκίνητο διαμορφώνεται σε μια αγωνιστική μηχανή με την οποία ελπίζω ότι μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε”.

Παρόλα αυτά, και με δεδομένο παράλληλα ότι η Ferrari ήταν απογοητευτική για δεύτερο διαδοχικό αγώνα, στην ερώτηση σχετικά με τη μετακίνησή του Scuderia το ‘25 απάντησε: “Η δουλειά μου στην άλλη ομάδα θα ξεκινήσει του χρόνου, και πιστεύω ότι κάνουν σπουδαία δουλειά. Είχαν έναν-δύο δύσκολους αγώνες, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πήραν τη νίκη στο Μονακό.

Δεν μπορώ να σας πω το πάει στραβά με το αυτοκίνητό τους, και γιατί βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται, αλλά έφεραν μια αναβάθμιση [στη Βαρκελώνη] και πιστεύω ότι αναμφίβολα προοδεύουν. Οπότε όχι, δεν κάνω δεύτερες σκέψεις σε καμία περίπτωση”, πρόσθεσε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Βασέρ: “Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον Λιούις”
Παράλληλα ο Φρεντ Βασέρ, διευθυντής της Scuderia Ferrari, κλήθηκε και αυτός -για μία ακόμη φορά- να μιλήσει για τον Χάμιλτον, σε ερωτήσεις τι θα προσφέρει ο Βρετανός στην ιταλική ομάδα και αν θα είναι ανταγωνιστικός παρά τα φτωχά του αποτελέσματα τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Ο Λιούις έρχεται φέροντας όλα του τα επιτεύγματα, την εμπειρία του από όλο τον καιρό του στη Mercedes και την κατάκτηση επτά παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχει τεράστιο κίνητρο για την πρόκληση αυτή, όπως και ο Σαρλ. Επίσης, θα ωφελήσει πολύ και τον ίδιο τον Σαρλ, θα μάθει από την εμπειρία του σαν σφουγγάρι”, τόνισε ο Γάλλος στο δίκτυο DAZN.

Κι έπειτα, μιλώντας στο κανάλι Autosport του δημοσιογράφου Τζέιμς Άλεν στο YouTube, τόνισε: “Είμαι παραπάνω από σίγουρος ότι θα είναι ανταγωνιστικός, διότι το κίνητρο είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά. Σίγουρα στα 40 σου, αν δεν βρίσκεσαι σε ένα θετικό περιβάλλον, δεν έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να κερδίσεις.

Είναι πολύ δύσκολο να έχεις ισχυρό κίνητρο μετά από τόσα χρόνια, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο Λιούις θέλει να έχει κεντρικό ρόλο στη Ferrari. Επίσης, γνωρίζοντάς τον εδώ και πολύ καιρό, θα είμαι σε θέση να τον βοηθήσω να προσαρμοστεί γρήγορα.

Πιστεύω ότι η συνεισφορά του Λιούις θα είναι πολύ χρήσιμη σε κάθε τομέα, και ο συνδυασμός του με τον Σαρλ θα είναι πολύ καλός”, κατέληξε ο Φρεντ Βασέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΦΡΕΝΤ ΒΑΣΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ