FORMULA 1

Χάμιλτον: "Η νίκη είναι ασήμαντη"

Χάμιλτον: "Η νίκη είναι ασήμαντη"

Ο Βρετανός είπε ότι η όγδοη φετινή νίκη του, στην Ιαπωνία, περνά σε δεύτερη μοίρα. Ρόσμπεργκ: «Ο Λιούις έκανε καλύτερη δουλειά σήμερα».

Ο νικητής στη Σουζούκα Λιούις Χάμιλτον -όπως και ο Νίκο Ρόσμπεργκ και όλοι οι οδηγοί της F1- δεν είχαν τη διάθεση να μιλήσουν για τις αγωνιστικές παραμέτρους του GP Ιαπωνίας, με τη σκέψη τους να βρίσκεται στον σοβαρό τραυματισμό του Ζουλς Μπιανκί στον 43ο γύρο του αγώνα.

Ο Άγγλος της Mercedes χαρακτήρισε «ασήμαντη» τη νίκη του, που ήταν η 30η της καριέρας του και η 8η φετινή του και του χάρισε προβάδισμα 10 βαθμών από τον Ρόσμπεργκ στη μάχη του τίτλου. «Προφανώς είναι εκτός του κλίματος να ακούς ότι ένας από τους οδηγούς έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ελπίζω για αυτόν, ελπίζω να γίνει καλά. Ο τερματισμός του αγώνα δεν ήταν όπως ήλπιζα και οι προσευχές μου είναι για τον Μπιανκί και την οικογένειά του», είπε ο Χάμιλτον.

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο Άγγλος και ο Γερμανός μετά από ανάλογες ερωτήσεις έδωσαν κάποιες λεπτομέρειες για τα σημεία που έκριναν τη μεταξύ τους μάχη, με την προσπέραση του Χάμιλτον στον Ρόσμπεργκ στον 28ο γύρο του αγώνα.

«Είχα λίγο περισσότερη ταχύτητα από τον Νίκο και δεν είναι εύκολο να ακολουθείς ένα άλλο μονοθέσιο σε αυτό το σιρκουί, αλλά ευτυχώς ήμουν σε θέση να μείνω κοντά του, ειδικά στην τελευταία στροφή», εξήγησε ο Λιούις.

«Είχε μια μικρή στιγμή υποστροφής στην έξοδο από την τελευταία στροφή και με το DRS κατάφερα να φτάσω δίπλα του. Ήμουν σίγουρος για την ισορροπία του αυτοκινήτου και έμεινα στο γκάζι. Μετά όλη η προσέγγιση άλλαξε, έκανα συνεχείς επιθέσεις και ύστερα ήμουν σε θέση να επιλέξω διαφορετικές γραμμές για να προσεγγίσω την προσπέραση διαφορετικά, που τελικά ήταν σχετικά τυπική, για να είμαι ειλικρινής».

Ο Ρόσμπεργκ παραδέχθηκε ότι σε αυτές τις συνθήκες ο Χάμιλτον ήταν ανώτερός του, σήμερα: «Σε τελική ανάλυση, ο Λιούις έκανε καλύτερη δουλειά σήμερα και άξιζε τη νίκη. Για μένα η δεύτερη θέση είναι απλώς ο περιορισμός της ζημιάς. Με όσα συνέβησαν, σε δύσκολες συνθήκες, η απώλεια επτά βαθμών από τον Λιούις είναι το λιγότερο κακό».

Ο Γερμανός κατέληξε: «Δεν ήμουν τόσο χαρούμενος με την ισορροπία του αυτοκινήτου, αλλά σε μεγάλο βαθμό είχαμε τις ίδιες ρυθμίσεις. Ο Λιούις θα πρέπει να αντιμετώπιζε ανάλογη υποστροφή. Προσπάθησα να αλλάξω λίγο την ισορροπία (του μονοθεσίου), αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε. Υποθέτω ότι απλά εγώ πάσχιζα λίγο περισσότερο με αυτό».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ