FORMULA 1

Χάμιλτον: "Η ζημιά στο δάπεδο μου κόστισε τη δεύτερη θέση"

Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes σε στιγμιότυπο έπειτα από το GP Αυστρίας 2021 στη "Red Bull Ring", Σπίλμπεργκ | Κυριακή 4 Ιουλίου 2021
Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes σε στιγμιότυπο έπειτα από το GP Αυστρίας 2021 στη "Red Bull Ring", Σπίλμπεργκ | Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 © 2021 CHRISTIAN BRUNA/ASSOCIATED PRESS

Η ζημιά πίσω αριστερό άκρο του δαπέδου της Mercedes W12 του Λιούις Χάμιλτον στη διάρκεια του GP Αυστρίας ήταν αρκετά σημαντική, και η αιτία για την οποία ο Βρετανός έχασε μια δεύτερη θέση που ο ίδιος είπε ότι "θα ερχόταν με αρκετή ευκολία".

Χωρίς να μπορεί να κυνηγήσει τον Μαξ Φερστάπεν στην κορυφή του GP Αυστρίας, έχοντας χάσει χρόνο πίσω από τη McLaren του Λάντο Νόρις για τους πρώτους 20 γύρους, ο Λιούις Χάμιλτον βρισκόταν με αρκετή άνεση στη δεύτερη θέση - ώσπου, μετά το πιτ-στοπ του, άρχισε να χάνει ρυθμό με τη Mercedes του και σταδιακά απώλεσε τη δεύτερη θέση από τον Βάλτερι Μπότας και την τρίτη από τον Νόρις.

Αρχικά φάνηκε ότι η ζημιά στο δάπεδο έγινε μετά από ένα βίαιο πέρασμα του Χάμιλτον πάνω από τα κερμπς στην έξοδο της στροφής 1, αλλά εκ των υστέρων ο πρωταθλητής είπε δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το σημείο στο οποίο προκλήθηκε το πρόβλημα – που τον άφησε 32 βαθμούς πίσω από τον νικητή (και) σήμερα Φερστάπεν στη μάχη του φετινού τίτλου της F1.

"Δεν σκαρφάλωνα στο κερμπ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, οπότε δεν είμαι σίγουρος για το σημείο στο οποίο έγινε η ζημιά", είπε ο 36χρονος. "Είχα πει και πριν τον αγώνα ότι φυσικά θα ήταν πολύ δύσκολο να κερδίζαμε τον Μαξ βέβαια. Αλλά είναι εκνευριστικό να χάνεις τόση πολλή άντωση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και να μην μπορείς να κρατήσεις τη δεύτερη θέση".

"Θα μπορούσα να ήμουν δεύτερος. Ήμουν δεύτερος, όταν εντελώς ξαφνικά κάτι έσπασε. Θα ήταν μια εύκολη δεύτερη θέση, γενικώς. Αλλά προφανώς δεν ήμουν σε θέση να κυνηγήσω τους δύο μπροστά μου", συμπλήρωσε.

Μιλώντας για το χαμένο έδαφος της Mercedes στη μάχη του φετινού τίτλου, μετά την πέμπτη διαδοχική νίκη της RBR, ο Χάμιλτον κατέληξε: "Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Χρειαζόμαστε κάθε χείρα βοηθείας, που ήδη ξέρω ότι την έχουμε. Εκείνοι έφεραν πολλές αναβαθμίσεις σε αυτούς τους τελευταίους αγώνες και εμείς δεν φέραμε καμία. Οπότε, πρέπει να φέρουμε κι εμείς μερικές, να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη απόδοση, γιατί διαφορετικά το σημερινό αποτέλεσμα θα είναι πιο συχνό".

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑ GP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ