FORMULA 1

Χάμιλτον: "Με την επόμενη αναβάθμιση της W15 θα μαχόμαστε πιο σταθερά στην κορυφή"

Finn Pomeroy / Mercedes-Benz AG
Λιούις Χάμιλτον, GP Βρετανίας 2024 FINN POMEROY / MERCEDES-BENZ AG

Η Mercedes ετοιμάζει μια σειρά από αναβαθμίσεις του φετινού της μονοθεσίου W15 για τα δύο τελευταία GP του Ιουλίου, και ο Λιούις Χάμιλτον πιστεύει ότι με αυτές η ομάδα του Μπράκλεϊ θα μπορεί να διεκδικεί επί ίσοις όροις τις νίκες στα GP της Formula 1.

Τη ραγδαία βελτίωση της W15 με μια σειρά θεμελιωδών αλλαγών τους τελευταίους μήνες ακολούθησαν δύο εξαιρετικά ευτυχείς συγκυρίες για τη Mercedes. Η απρόσμενη -λόγω της σύγκρουσης Φερστάπεν-Νόρις- νίκη στην Αυστρία με τον Τζορτζ Ράσελ, και ο τεράστιος θρίαμβος του Λιούις Χάμιλτον -χωρίς την παρέμβαση της τύχης- στο Σίλβερστοουν.

Όμως, στη Βρετανία όλες οι συνθήκες (κυρίως η χαμηλή θερμοκρασία) βοήθησαν σημαντικά τη Mercedes στη διαχείριση των ελαστικών της, στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα, και τα επόμενα GP -στην Ουγγαρία και στο Βέλγιο- φαντάζουν ως δύο προκλήσεις για την ομάδα του Μπράκλεϊ.

Ο διευθυντής της, Τότο Βολφ, επιβεβαίωσε ότι η W15 θα δεχθεί και νέες αναβαθμίσεις και στους δύο αυτούς αγώνες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές του σπορ, και ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι οι αναβαθμίσεις αυτές είναι κρίσιμες προκειμένου η Mercedes να διεκδικεί πλέον πιο σταθερά επί ίσοις όροις τις νίκες.

Έχουμε ακόμα πολύ, πολύ δρόμο να διανύσουμε”, είπε ο επτάκις πρωταθλητής. “Το αυτοκίνητό μας δεν είναι σε καμία περίπτωση το ταχύτερο αυτή τη στιγμή. Αλλά νομίζω ότι είμαστε τρομερά κοντά και ελπίζω ότι με την επόμενη αναβάθμιση θα είμαστε σε πιο δυνατή θέση για να μαχόμαστε ρεαλιστικά στην κορυφή πιο σταθερά”.

Mercedes-Benz AG
Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζει τη νίκη του στο GP Βρετανίας 2024 στο γύρο του θριάμβου με τη Mercedes W15 MERCEDES-BENZ AG


Ο Λιούις συνέχισε δηλώνοντας ανακουφισμένος για το ότι δεν θα φύγει στο τέλος της χρονιάς από τη Mercedes χωρίς να έχει πετύχει ακόμα μία νίκη στην τελευταία του σεζόν με την ομάδα που δόξασε και δοξάστηκε.

Όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν και είχαμε ένα αυτοκίνητο που δεν ήταν πουθενά κοντά στη Red Bull, δηλαδή χωρίς να διαφαίνεται ότι θα μπορούσαμε να ελπίζουμε έστω και σε μία νίκη μέσα στη χρονιά, ένιωσα ότι η αίσθησή μας στο τέλος της χρονιάς θα ήταν γλυκόπικρη”, είπε ο 39χρονος.

Το γεγονός ότι όλοι συγκροτηθήκαμε, όλοι έκαναν τόσο σπουδαία δουλειά για να φέρουν το αυτοκίνητο σε σημείο που να δίνει πολύ πιο άνετη αίσθηση, είναι μια θεμελιώδης αλλαγή σε σχέση με πέρσι. Οπότε δεν θα φύγω με αρνητική αλλά με θετική διάθεση, και αυτός ήταν ο στόχος μας”, κατέληξε ο Λιούις Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ