FORMULA 1

Χάμιλτον: "Μια απρόσμενη πολ ποζίσιον"

Χάμιλτον: "Μια απρόσμενη πολ ποζίσιον"

Ο Λιούις Χάμιλτον ανησυχούσε ότι τα λάθη στις ρυθμίσεις της Mercedes W05 που έκανε την Παρασκευή θα του κόστιζαν.

Οι ταχύτεροι γύροι του Νίκο Ρόζμπεργκ στις πρώτες δύο περιόδους των δοκιμών κατάταξης του GP Ισπανίας άφησαν τον Λιούις Χάμιλτον ανήσυχο ότι ο Γερμανός είχε βρει λίγη παραπάνω ταχύτητα της Mercedes W05 στη Βαρκελώνη και ότι οι ρυθμίσεις που ο Άγγλος διάλεξε το βράδυ της Παρασκευής δεν απέδωσαν.

Την ώρα που ο Γερμανός ομόλογός του ήταν κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος, ο Χάμιλτον έλεγε στους μηχανικούς του από τη ραδιοεπικοινωνία ότι «δεν ξέρω πως, αλλά με κάποιο τρόπο κάναμε το αυτοκίνητο χειρότερο».

Μετά την κατάκτηση της τέταρτης φετινής του πολ ποζίσιον, όμως, ο Χάμιλτον εξήγησε: «Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να τα καταφέρω, κάναμε κάποιες αλλαγές το προηγούμενο βράδυ και το αυτοκίνητο ήταν ασταθές».

«Είμαι ακόμα πιο χαρούμενος γνωρίζοντας ότι έχασα λίγη από την ταχύτητα του μονοθεσίου, και μετά ήμουν σε θέση να την ανακτήσω. Ο Νίκο οδηγούσε πολύ καλά και δεν ήξερα αν θα ήμουν σε θέση να το πετύχω, όμως στο τέλος απομύζησα ό,τι περισσότερο μπορούσα από το αυτοκίνητο. Είμαι ενθουσιασμένος με την πολ ποζίσιον».

Ο Ρόζμπεργκ είχε αντίθετα συναισθήματα: «Είμαι πολύ απογοητευμένος. Δεν το χαίρομαι ότι είμαι δεύτερος πίσω από τον Λιούις. Σε τελική ανάλυση, όμως, έκανα έναν καλό γύρο αλλά ο Λιούις έκανε καλύτερη δουλειά. Ήταν απλώς αδύνατο να κάνω κάτι περισσότερο».

Ο Χάμιλτον κατέληξε: «Ήταν σπουδαία η προσπάθεια της ομάδας. Ακούγαμε ότι η Red Bull ερχόταν εδώ με μια μεγάλη αναβάθμιση του αυτοκινήτου κι έτσι είναι απίστευτο να βλέπουμε ότι έχουμε τόση διαφορά».

«Δεν ανησυχώ για τον αγώνα, η ανησυχία μου αφορούσε μόνο στις δοκιμές κατάταξης, όπου η ισορροπία του αυτοκινήτου ήταν ασταθής. Η συστοιχία γύρων που έκανα χθες ήταν καλή. Μπορούμε να κάνουμε ορισμένες μικρές επεμβάσεις [στις ρυθμίσεις] για τον αγώνα κι ελπίζω ότι αυτές θα τις πετύχω».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ