FORMULA 1

Χάμιλτον: "Πρέπει να επιμένεις ακόμα κι όταν νιώθεις ότι είσαι στον πάτο του βαρελιού"

AP Photo/Luca Bruno
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain celebrates on the podium after winning the British Formula One Grand Prix race at the Silverstone racetrack, Silverstone, England, Sunday, July 7, 2024. AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Λιούις Χάμιλτον παραδέχθηκε ότι υπήρξαν στιγμές στις 945 ημέρες που μεσολάβησαν από την τελευταία του νίκη στη Formula 1 (στο Άμπου Ντάμπι το 2021) που πίστεψε ότι δεν θα κέρδιζε ποτέ ξανά στο σπορ, που “δεν ένιωθα ότι ήμουν πια αρκετά καλός”.

Όμως, όλα αυτά άλλαξαν με θριαμβευτικό τρόπο στη συγκλονιστική του σημερινή νίκη στο GP Βρετανίας. Ο Λιούις έκανε τα πάντα στην εντέλεια σε απρόβλεπτες και εναλλασσόμενες συνθήκες, σε μια από τις παλιές, καλές του οδηγικές παραστάσεις, για να γυρίσει στις νίκες μετά από περισσότερα από δυόμισι χρόνια.

Στον τερματισμό, ιδιαίτερα φορτισμένος, είχε έναν εκτενέστατο εναγκαλισμό με τον πατέρα του, Άντονι Χάμιλτον, αφού πρώτα μετέδωσε ορισμένα πολύ συγκινητικά μηνύματα στη ραδιοεπικοινωνία με την ομάδα του κατά το γύρο θριάμβου του εμπρός στους συμπατριώτες του.

Είναι τόσο δύσκολο, πιστεύω για όλους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως πρέπει να επιμένεις, πρέπει να συνεχίζεις να σκάβεις βαθιά, ακόμα κι όταν νιώθεις πως βρίσκεσαι στον πάτο του βαρελιού”, είπε ο 39χρονος.

Σίγουρα υπήρξαν ημέρες από το 2021 μέχρι σήμερα που δεν ένιωθα ότι ήμουν πια αρκετά καλός, ή ότι θα μπορούσα να γύριζα ξανά εδώ που είμαι σήμερα. Αλλά το σημαντικό είναι ότι εξακολουθώ να έχω γύρω μου σπουδαίους ανθρώπους που εξακολουθούν να με υποστηρίζουν.

Η ομάδα μου, κάθε φορά που γυρίζω και τη βλέπω να προσπαθεί τόσο πολύ, με ενθαρρύνει τόσο πολύ να κάνω το ίδιο. Κι οι υποστηρικτές μου, όταν τους βλέπω οπουδήποτε στον κόσμο, ήταν δίπλα μου. Οπότε οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους πίσω στο εργοστάσιο. Και προς όλους εδώ, σαν αγαπω και ο Θεός να σας έχει καλά”, πρόσθεσε ο Λιούις.

Σε άλλη του συνέντευξη, στο F1 TV λίγο αργότερα, είπε: “Ήταν το πιο συγκινητικό τελείωμα από οποιονδήποτε άλλο αγώνα μου. Δεν το περίμενα. Ήταν σπουδαίος αγώνας, οι τελευταίοι 7 γύροι ήταν ατελείωτοι, ο Μαξ πλησίαζε, και όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού σχεδόν δεν το πίστευα - πάει τόσος πολύς καιρός. Μου πήρε τόσο καιρό να γυρίσω εδώ. Αλλά προσπάθησα να συνεχίζω, να πιστεύω και να το κυνηγάω”.

Ο θρίαμβος του Χάμιλτον άφησε εξαιρετικά ικανοποιημένο και τον Τότο Βολφ, διευθυντή της Mercedes F1, μετά τη δεύτερη διαδοχική νίκη της ομάδας. “Φανταστικό. Δεν θα μπορούσες να είχες γράψει καλύτερα το σενάριο για το αποχαιρετηστήριό σου GP Βρετανίας [με την ομάδα της Mercedes] μετά από 12 χρόνια”, είπε ο Αυστριακός.

Ο Βολφ συνέχισε: “Αυτό ήταν πολύ σπουδαίο. Ναι, είχαμε πολλές δύσκολες στιγμές τελευταία, και ο τρόπος με τον οποίο επιστρέψαμε, με την αλάνθαστη οδήγηση σε εναλλασσόμενες συνθήκες, ήταν αληθινά καλός.

Το απολαμβάνω ότι επιστρέψαμε. Ήμασταν για πολλή ώρα στο στεγνό στο 1-2. Οπότε φαίνεται ότι, από άποψη απόδοσης, επιστρέφουμε. Και το τελείωμα ήταν σαν παραμύθι. Το πώς αφήνουμε το βρετανικό κοινό εδώ με τον πιο εμβληματικό, τον πιο επιτυχημένο Βρετανό οδηγό με μια Mercedes”, κατέληξε.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ