FORMULA 1

Χάμιλτον στους τιφόζι: "H επόμενη χρονιά θα είναι τρελή"

AP Photo/Luca Bruno
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain, stands at pit, at the Dino and Enzo Ferrari racetrack, in Imola, Italy, Thursday, April 16, 2024. AP PHOTO/LUCA BRUNO

Οι φίλοι της Ferrari στις εξέδρες της Ίμολα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς κατά την προσπέραση του Λιούις Χάμιλτον στον Σέρτζιο Πέρεζ στο GP της Εμίλια Ρομάνια, και ο Βρετανός είπε πως “είναι σουρεαλιστικό να βλέπω τους Ιταλούς φιλάθλους γνωρίζοντας πού θα είμαι του χρόνου”.

Ο επτάκις πρωταθλητής της Mercedes F1 -και μελλοντικός οδηγός της Scuderia- προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους όταν ρωτήθηκε για τις ιαχές των Ιταλών φιλάθλων, υποστηρικτών της Ferrari, τη στιγμή που πέρασε τον Σέρτζιο Πέρεζ στη στροφή Ταμπουρέλο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Formula 1 στην Εμίλια Ρομάνια.

Ο Μεξικανός προσπαθούσε να προεκτείνει το πρώτο του stint με τη σκληρή γόμα, και παρά τη διαφορά δυναμικής της Red Bull RB20 τα ελαστικά του ήταν αρκετά φθαρμένα όταν τον προσέγγισε ο Λιούις με πιο φρέσκια γόμα στις τέσσερις άκρες της Mercedes W15.

Ο Χάμιλτον απέδωσε τις ιαχές του πλήθους λέγοντας “φαντάζομαι ότι ενθουσιάστηκαν διότι δεν βλέπουν και πολύ συχνά μια Red Bull να δέχεται προσπέραση”. Όμως στη συνέχεια, έχοντας ήδη δεχθεί τη θερμή υποδοχή των τιφόζι για πρώτη φορά μετά τα νέα ότι θα οδηγεί στη Ferrari του χρόνου, τόνισε: “Οι φίλαθλοι εδώ ήταν εκπληκτικοί. Είναι σουρεαλιστικό να βλέπω τους Ιταλούς φιλάθλους γνωρίζοντας πού θα είμαι του χρόνου. Η επόμενη χρονιά θα είναι τρελή”.

Πριν συμβεί αυτό, ο Χάμιλτον θα πρέπει να ολοκληρώσει τη 12η και τελευταία του σεζόν με τη Mercedes, που εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη. Η W15 παραμένει το 4ο σε δυναμική μονοθέσιο της F1, με σπάνιες εκλάμψεις σταθερότητας και προβλεψιμότητας στην πίστα.

Ο 39χρονος, έτσι, είπε ότι δεν περίμενε κάτι περισσότερο από την 6η θέση που εντέλει τερμάτισε στο GP της Ίμολα: “Αυτό ήταν που περιμέναμε. Κερδίσαμε ξανά αρκετούς βαθμούς, αλλά δεν είναι εκεί που θέλουμε να βρισκόμαστε. Σε αυτό το σημείο οι άλλοι είναι ξεκάθαρα μπροστά μας. Και η αναβάθμιση της McLaren ήταν πολύ δυνατή”, κατέληξε ο Χάμιλτον.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2025 F1 2024 GP ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ