FORMULA 1

Διχάζει η ποινή του "Σούμι" τη F1

Διχάζει η ποινή του "Σούμι" τη F1
New Image

O Αλόνσο ήξερε για την απαγόρευση των προσπεράσεων. Διχασμός στη F1 για την ποινή του "Σούμι"

Η προσπέραση του Μίκαελ Σουμάχερ στον Φερνάντο Αλόνσο και η απόφαση των αγωνοδικών να επιβάλουν ποινή στον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή έχει διχάσει τον κόσμο της Formula 1.
Ο πρώην πιλότος, Μαρκ Σίρερ, με δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων SID υποστήριξε το Σουμάχερ, λέγοντας: "Νομίζω ότι οι αγωνοδίκες έχουν κάνει λάθος, επειδή είχαν σηκώσει πράσινες σημαίες".

Ωστόσο, η ιταλική εφημερίδα Tuttosport δεν ήταν το ίδιο συμπονετική με το Σουμάχερ ερωτώμενη: "Είναι ή όχι 41 χρονών. Θα έπρεπε να γνωρίζει τους κανονισμούς που ισχύουν σήμερα".

Ο Φερνάντο Αλόνσο, όμως, μετά τον αγώνα υποστήριξε ότι γνώριζε ότι απαγορεύονται οι προσπεράσεις.

"Για αυτό τον άφησα να περάσει. Από την ομάδα μου είπαν ότι δεν μπορώ να προσπεράσω. Θα ήθελα να προσπαθήσω να προσπεράσω τον Λιούις Χάμιλτον, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούσα".

Ενώ και ο πιλότος της Toro Rosso φαίνεται να γνώριζε ότι απαγορεύονται οι προσπεράσεις.

"Ξαφνιάστηκα όταν μου είπαν να μην επιτεθώ στον Λιούτσι, επειδή τα πράσινα φώτα να αναβόσβηναν παντού, τόνισε ο Μπουεμί".

Οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Mercedes GP παραβίασε τους κανονισμούς, οπότε δύσκολα θα υπάρξει αλλαγή στην ποινή των 20 δευτερολέπτων στο Σουμάχερ.













TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ