FORMULA 1

Δύο κόκκινες σημαίες και πρωτιά του Φερστάπεν υπό βροχή στις τρίτες δοκιμές του Σπα

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands steers his car during the third practice session of the Formula One Grand Prix at the Spa-Francorchamps racetrack in Spa, Belgium, Saturday, July 27, 2024. The Belgian Formula One Grand Prix will take place on Sunday. AP PHOTO/GEERT VANDEN WIJNGAERT

Το ατύχημα του Λανς Στρολ με την Aston Martin AMR24 και έπειτα η έντονη βροχόπτωση διέκοψαν δύο φορές την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Βελγίου, 14ου φετινού γύρου της Formula 1, με αποτέλεσμα να μείνουν μέχρι τέλους οι χρόνοι της αρχής με τα ενδιάμεσα βρόχινα ελαστικά.

Στο ξεκίνημα της ωριαίας διαδικασίας, υπό βροχή, ο Φερστάπεν βγήκε πρώτος στην πίστα για να γράψει αρχικό χρόνο 2:03.232, που ήταν στη βρεγμένη επιφάνεια του Σπα-Φρανκορσάμπ περίπου 20 δευτερόλεπτα πιο αργός σε σχέση με τους πρώτους χρόνους των χθεσινών δοκιμών στο στεγνό.

Ο Ολλανδός παρέμεινε στην πίστα -πάντα με τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής- κατεβάζοντας το χρόνο του, ενώ πίσω του άρχισαν να κατατάσσονται οι Πιάστρι, Γκασλί και Νόρις. Όμως, ο τελευταίος βγήκε από την πίστα στη στροφή 9 και από το πέρασμα από την αμμοπαγίδα προκλήθηκε ζημιά στο δάπεδο της MCL38 - αναγκάζοντας την ομάδα να το αλλάξει.

Πολύ σύντομα η βροχή εντάθηκε, και οι οδηγοί σταδιακά επέστρεψαν στα πιτς - με εξαίρεση τον Λανς Στρολ. Ο Καναδός έχασε τον έλεγχο της AMR24 στη στροφή Raidillon και μετά από μια σειρά από βίαια τετ-α-κε με υψηλή ταχύτητα προσέκρουσε στη μπαριέρα σπάζοντας το εμπρός αριστερό μέρος του μονοθεσίου.

Η διακοπή για την απομάκρυνση της Aston από το σημείο ήταν διάρκειας 10 λεπτών. Όμως, όταν άναψα ξανά το πράσινο φως στην έξοδο των πιτς λίγα μονοθέσια εμφανίστηκαν, καθώς οι ομάδες δεν έβρισκαν λόγο να τα στείλουν στην πίστα σε τέτοιες συνθήκες.

Έτσι, πέρασαν 15 λεπτά χωρίς καμία δράση, και καθώς η βροχή εντείνονταν όλο και περισσότερο οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να βγάλουν τις κόκκινες σημαίες. Η δεύτερη διακοπή αυτή διήρκησε μέχρι το τελευταίο δίλεπτο, αλλά μόνο λίγο οδηγοί έκαναν την εμφάνισή τους -όπως ο Κάρλος Σάινθ και ο Κέβιν Μάγκνουσεν- με τα ελαστικά ακραίας βροχής.

Ακόμα κι αν προλάβαιναν λοιπόν να ξεκινήσουν έναν γρήγορο γύρο, έτσι κι αλλιώς οι χρόνοι που είχαν επιτευχθεί νωρίς με τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής δεν θα καταρρίπτονταν, κι έτσι στην κορυφή έμειναν οι Φερστάπεν, Πιάστρι, Γκασλί και Νόρις.

Πέραν των συμβάντων του Στρολ και του Νόρις, έξοδο από την πίστα είχε τόσο ο Φερστάπεν στην αρχή όσο και ο Σάινθ στη στροφή 10 στο τέλος της ωριαίας διαδικασίας.

Με τον καιρό να δείχνει αρκετά απειλητικός, και τον ουρανό πάνω από το δάσος των Αρδεννών καλυμμένο με βαριά γκρίζα νέφωση, οι 10 ομάδες της F1 ετοιμάζονται τώρα για τις δοκιμές κατάταξης του GP Βελγίου, που ξεκινούν σήμερα (27/07) στις 17:00 (Liveblog από το SPORT24).

FORMULA 1
GP Καναδά 2024, Ελεύθερες Δοκιμές 3 FORMULA 1
TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΒΕΛΓΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ