FORMULA 1

Έγραψε ιστορία & καλούς χρόνους ο Έλληνας

Έγραψε ιστορία & καλούς χρόνους ο Έλληνας

Ο Τίο Έλληνας έγινε ο πρώτος Κύπριος οδηγός που οδήγησε μονοθέσιο της Φόρμουλα 1. Ο πρωτοπόρος του GP3 συμμετείχε στις δοκιμές των νέων οδηγών στο Σίλβερστοουν.

Μεγάλη μέρα για τον κυπριακό αθλητισμό η σημερινή. Και για όλους που έχουν τα ελληνικά ως μητρική γλώσσα. Ο Τίο Έλληνας έγινε ο πρώτος Κύπριος οδηγός που οδήγησε μονοθέσιο της Φόρμουλα 1.

Ο 21χρονος οδηγός από τη Λάρνακα συμμετείχε στις δοκιμές των νέων οδηγών στο Σίλβερστοουν με τη Marussia. Πραγματοποίησε 36 γύρους με καλύτερο χρόνο στο ένα λεπτό και 36.676 δευτερόλεπτα, καταλαμβάνοντας τυπικά την 8η θέση.

Παρουσία δικών του προσώπων που έγιναν μάρτυρες αυτής της ιστορικής στιγμής και κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού που έκανε αποστολή στην Αγγλία, ο Έλληνας οδήγησε τη μισή μέρα και στη συνέχεια παρέδωσε το μονοθέσιο στο βασικό οδηγό της ομάδας, Μαξ Τσίλτον.

Ο Κύπριος πρωταθλητής επρόκειτο να οδηγήσει ολόκληρη την ημέρα, όμως η Marussia αναπροσάρμοσε τα πλάνα της και ανακοίνωσε πως οι δύο βασικοί οδηγοί της θα χρησιμοποιηθούν στο τριήμερο τεστ.

"Είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου", είπε ο Έλληνας και πρόσθεσε "με προετοίμασε η ομάδα. Έδωσα το 100%. Ελπίζω να έχω άλλη μια ευκαιρία. Τώρα θα επικεντρωθώ στη διεκδίκηση του τίτλου στο GP3".

Έγραψε ιστορία & καλούς χρόνους ο Έλληνας

Εκπλήξεις από Lotus και Red Bull

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν το πρόσωπο της ημέρας στο Σίλβερστοουν. Ο Αυστραλός οδηγός της Toro Rosso επρόκειτο να κάνει δοκιμές με τη Red Bull, όμως το ντεμπούτο του μετατέθηκε για το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Μαρκ Γουέμπερ δεν θα κάνει δοκιμές, ούτε και ο Κίμι Ράικονεν με τη Lotus να θέλει προφανώς να δοκιμάσει διάφορες ρυθμίσεις στο μονοθέσιο της.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ