FORMULA 1

Έκλεστοουν: "Δεν μπορώ να δω τον Σουμάχερ... έτσι"

Έκλεστοουν: "Δεν μπορώ να δω τον Σουμάχερ... έτσι"

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν ομολόγησε πως δεν έχει επισκεφθεί τον Μίχαελ Σουμάχερ στην Ελβετία και δεν πρόκειται να το κάνει. Ο Έκλεστοουν είχε διευκολύνει τη μεταπήδηση του Γερμανού από τη Benetton στη Ferrari το 1995.

Δεκαεννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (2/6) από την πρώτη νίκη του Μίχαελ Σουμάχερ στη Βαρκελώνη με τη Ferrari. Ένα από τα πρόσωπα που διευκόλυναν τη μεταγραφή του Γερμανού οδηγού από τη Benetton στο Μαρανέλο ήταν ο Μπέρνι Έκλεστοουν. Είχε καταλάβει πως αυτή η συνεργασία ήταν καλή για τη... δουλειά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής που θα έβγαζε από το τέλμα τη διασημότερη ομάδα στον κόσμο. Αποδείχθηκε φυσικά πως είχε δίκιο.

Στα 83 του χρόνια ο Έκλεστοουν εξακολουθεί να κινεί τα νήματα στη Φόρμουλα 1 και ο Σουμάχερ συνεχίζει την προσπάθεια του να επανέλθει μετά από το σοβαρό ατύχημα του, κάνοντας σκι τα Χριστούγεννα του 2013 στις γαλλικές Άλπεις και τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη.

Οι στενοί του φίλοι στη Formula 1, ο νυν πρόεδρος της FIA Ζαν Τοντ, ο Ρος Μπρον και ο πρώην τιμέιτ του στη Ferrari, Φελίπε Μάσα τον έχουν επισκεφθεί. Ο Έκλεστοουν ομολόγησε σε συνέντευξη του στο περιοδικό F1 Racing (σ.σ. το ερωτηματολόγιο σχηματίστηκε από ερωτήσεις των αναγνωστών) πως δεν έχει δει τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του στη νοσοκομειακή μονάδα που έχει χτιστεί στον κήπο της έπαυλης του Σουμάχερ στο Γκλαντ της Ελβετίας.

"Δεν θέλω να δω τον Μίχαελ έτσι. Θυμάμαι τον Μίχαελ όπως ήταν. Αν επιστρέψει, έτσι θέλω να έχει αυτή την εικόνα", είπε με ειλικρίνεια ο Έκλεστοουν και ας μπορεί να χαρακτηριστεί "σκληρή" η στάση του.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ