FORMULA 1

Εκνευρισμένος Φέτελ

GEPA-16031499004 - FORMULA 1 - Grand Prix of Australia. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Red Bull Racing). Photo: Getty Images/ Mark Thompson - For editorial use only. Image is free of charge
GEPA-16031499004 - FORMULA 1 - Grand Prix of Australia. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Red Bull Racing). Photo: Getty Images/ Mark Thompson - For editorial use only. Image is free of charge GETTY IMAGES

Ο Γερμανός είναι απογοητευμένος από την εγκατάλειψή του στη Μελβούρνη, αλλά αισιοδοξεί για το μέλλον.

Το ατυχές του ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα της Formula 1 άφησε τον Σεμπάστιαν Φέτελ εκνευρισμένο, χαρακτηρίζοντας μέσω ραδιοεπικοινωνίας στην ομάδα ως "γελοία" όσα του συνέβησαν στο GP Αυστραλίας - ωστόσο ο πρωταθλητής εκτιμά ότι η Red Bull Racing μπορεί να λύσει τα προβλήματα του μονοθεσίου RB10 ενόψει των επόμενων αγώνων.

Ο Γερμανός αντιμετώπισε πρόβλημα σε έναν από τους σένσορες του κινητήρα της Renault στις δοκιμές κατάταξης της Μελβούρνης, το οποίο τον άφησε με τον 13ο χρόνο και εκτός της τρίτης περιόδου δοκιμών, ενώ στον αγώνα εγκατέλειψε μόλις στον 5ο γύρο λόγω προβλήματος στους κυλίνδρους.

"Στο δεύτερο γύρο σχηματισμού είχαμε ήδη χάσει πολλή από την ισχύ του κινητήρα και δεν ξέραμε το λόγο" είπε ο Φέτελ και συνέχισε: " Στη συνέχεια δεν είχα αρκετή ισχύ στην εκκίνηση και όλοι με περνούσαν. Προσπαθήσαμε να ανακτήσουμε όσο χαμένο έδαφος μπορούσαμε και σε ένα σημείο πίστεψα ότι υπήρξε μια μικρή βελτίωση, όμως μετά συνειδητοποιήσαμε ότι το πρόβλημα του κινητήρα ήταν μεγαλύτερο.

Φαινόταν σαν να χάσαμε 1-2 κυλίνδρους και όταν δεν έχεις την ισχύ από τον κινητήρα, δεν μπορείς να κάνεις όλο το σύστημα της μονάδας ισχύος να αποδώσει σωστά και χάνεις ακόμα περισσότερη ισχύ. Έτσι, αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε.

Δεν έχω αμφιβολία ότι μπορούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα - το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα. Δουλεύουμε σκληρά στο Μίλτον Κινς και στη Renault. Προφανώς ξεκινήσαμε άσχημα, όμως αυτή την εβδομάδα μάθαμε πάρα πολλά και επίσης διαπιστώσαμε ότι το αυτοκίνητο είναι αρκετά γρήγορο", κατέληξε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ