FORMULA 1

Εκνευρισμένος ο Φερστάπεν, θεωρεί "φρούδες ελπίδες" τα περί νίκης στην Ουγγαρία

Bryn Lennon / Getty Images / Red Bull Content Pool
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 20: Third placed qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing attends the press conference after qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 20, 2024 in Budapest, Hungary. BRYN LENNON / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν χτύπησε με δύναμη το τιμόνι της Red Bull RB20 μετά την αποτυχία του να κερδίσει τις McLaren και τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι στη μάχη της πολ ποζίσιον του GP Ουγγαρίας - και έπειτα φάνηκε απογοητευμένος δηλώνοντας πως “πρέπει να μείνουμε ρεαλιστές” ενόψει του αυριανού αγώνα (21/07, 16:00).

“Δεν επιτρέπεται να είμαι εκνευρισμένος;” αποκρίθηκε ο Μαξ Φερστάπεν σε ερώτηση σχετικά με το θυμό του που ξέσπασε στο τιμόνι της Red Bull RB20 μετά το τέλος των δοκιμών κατάταξης του GP Ουγγαρίας, 13ου φετινού γύρου της Formula 1, στις οποίες περιορίστηκε στην τρίτη θέση πίσω από τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι της McLaren.

Παρότι η Red Bull παρουσίασε αυτό το τριήμερο τη μεγαλύτερη φετινή αναβάθμιση της RB20, σχεδιασμένη ειδικά για τόσο αργές πίστες υψηλής άντωσης, οι πρωταθλητές δεν είχαν σήμερα απαντήσεις για την ταχύτητα των McLaren MCL38 - και ο Ολλανδός φάνηκε να μην βρίσκει λόγους για να αισιοδοξεί για τη νίκη στον αυριανό αγώνα της Βουδαπέστης.

Εμ... δεν ξέρω αυτή τη στιγμή” απάντησε με ένα πικρό μειδίαμα ο Φερστάπεν στην ερώτηση αν μπορεί να κερδίσει το αυριανό GP. Αλλά τι μπορώ να κάνω; Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, να έχουμε μια καλή, σταθερή ισορροπία του αυτοκινήτου. Κι αν δω ότι μπορώ να τους ακολουθήσω...

Αλλά δεν ξέρω. Ειλικρινά, οι συστοιχίες γύρων μου [στις ελεύθερες δοκιμές] ήταν ok, αλλά τίποτα φανταστικό ή ιδιαίτερο. Είναι καλύτερο να είμαστε ρεαλιστές αντί να καθόμαστε εδώ και να διαδίδουμε φρούδες ελπίδες, αλλά θα δούμε αύριο. Τα πράγματα είναι όπως είναι”, πρόσθεσε ο πρωταθλητής.

Όσο για το μεγάλο πακέτο αναβάθμισης της RB20, ο Μαξ είπε ότι “αναμφίβολα δουλεύει” αλλά προφανώς όχι αρκετά για να κερδίσει τις McLaren: Ακόμα δεν είμαστε πρώτοι, σωστά; Οπότε χρειαζόμαστε περισσότερα. Είναι τόσο απλό. Στις κατατακτήριες ήμουν πολύ χαρούμενος με τους γύρους μου, αλλά από πλευράς ισορροπίας [του αυτοκινήτου] όλα είναι στο όριο.

Πιέζω όσο πιο σκληρά μπορώ, αλλά φυσικά έχεις μερικές στιγμές εδώ κι εκεί. Πιθανότατα πίεσα περισσότερο από όσο πέρσι, απλά αυτοί οι εκπληκτικοί γύροι απλά δεν έρχονται πια. Άρα φαντάζομαι αυτό σημαίνει ότι είμαστε λίγο πιο αργοί και έχουμε δουλειά να κάνουμε. Είναι τόσο απλό”, κατέληξε ο Μαξ Φερστάπεν.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ RED BULL RB20 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ