FORMULA 1

Εκνευρισμός στη Lotus για Pirelli

Εκνευρισμός στη Lotus για Pirelli

O επικεφαλής της Lotus, Ερίκ Μπουγιέ ξέσπασε σε δηλώσεις του εναντίον της απόφασης που πήρε η Pirelli να προχωρήσει σε αλλαγές στα ελαστικά μεσούσης της σεζόν.

Το φυσάνε και δεν κρυώνουν στη Lotus με την απόφαση της Pirelli να προχωρήσει σε αλλαγές στα ελαστικά από το καναδικό Grand Prix και μετά.

Η Lotus έχει αναδειχθεί φέτος νικήτρια στη "μάχη" της διαχείρισης των ελαστικών της ιταλικής εταιρείας με τον επικεφαλής Ερίκ Μπουγιέ να μη θεωρεί σωστή την απόφαση να αλλάξουν τα ελαστικά μεσούσης της σεζόν.

" Δεν υπάρχουν πολλά αθλήματα που γίνονται τόσο σημαντικές αλλαγές σε ένα σπουδαίο "συσταστικό" κατά τη διάρκεια της σεζόν. Απλά φανταστείτε για μια στιγμή μια ομάδα ποδοσφαίρου που δεν μπορεί να τρέξει τόσο γρήγορα όσο ο αντίπαλος, να αλλάζουν τις διαστάσεις του γηπέδου στο ημίχρονο. Αυτές οι αλλαγές προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και πραγματικά ελπίζω να μην είναι τόσο ραγδαίες.

Είναι ξεκάθαρο πως στην Pirelli βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση και υπό πίεση από διάφορες πλευρές. Την περασμένη χρονιά, όταν μιλούσαμε για το μονοθέσιο μας το 2013, κάθε ομάδα έλαβε πληροφορίες από την Pirelli και ο καθένας μας έκανε την καλύτερη δουλειά που μπορούσε για να δημιουργήσει ένα σασί που θα έκανε σωστή χρήση των ελαστικών με αυτά τα χαρακτηριστικά. Κάναμε δοκιμές και με ορισμένα ελαστικά πολύ κοντά σε εκείνα του 2013 στο τέλος της περασμένης σεζόν, για να έχουμε βοήθεια στην εξέλιξη του καινούργιου μονοθεσίου.

Διαθέτουμε μια ομάδα από ταλαντούχους σχεδιαστές και μηχανικούς, οι οποίοι θα δουλεύουν δύο φορές πιο σκληρά για να προσαρμοστούμε σε αυτές τις αλλαγές με τον πιο ανταγωνιστικό τρόπο".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ