EKO ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ΕΔ9: Άλλαξε χέρια ξανά η πρωτοπορία, στην κορυφή ο Νεβίλ

EKO ACROPOLIS RALLY
Thierry Neuville, Acropolis Rally 2024, Day 2 EKO ACROPOLIS RALLY

Ένα αργό κλατάρισμα στέρησε από τον Ντάνι Σόρδο την πρωτοπορία του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στην 9η Ειδική Διαδρομή του αγώνα, και πλέον επικεφαλής τέθηκε ο ομόλογός του στη Hyundai Τιερί Νεβίλ, με προβάδισμα 35,3’’ από τον Ισπανό. Άλλα 50’’ πιο πίσω ακολουθεί τρίτος ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο αγώνας επιβίωσης στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις καλά κρατεί, και ο Τιερί Νεβίλ βγαίνει μέχρι στιγμής (σχετικά) αλώβητος: ο Βέλγος ανελίχθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης μετά τις πρώτες τρεις Ειδικές Διαδρομής του δεύτερου σκέλους (Σάββατο 7/9) στο Ρεγκίνι, στη Θήβα και στους Αγ. Θεοδώρους.

Έτσι, ο Βέλγος έγινε ο τέταρτος διαφορετικός πρωτοπόρος του αγώνα, καθώς ο Σεμπαστιάν Οζιέ της Toyota έχασε πολύ χρόνο στην τελευταία χθεσινή Ειδικη με πρόβλημα στο Turbo, ο Όττ Τάνακ της Hyundai είχε στο Ρεγκίνι σήμερα δύο κλαταρίσματα, κι έπειτα ο Ντάνι Σόρδο στους Αγ. Θεοδώρους έχασε σχεδόν 45’’ εξαιτίας αργού κλαταρίσματος.

Το πρόβλημα του Σόρδο έβγαλε από τους ώμους της Hyundai το βάρος της απόφασης να του δώσει την εντολή στον Ισπανό να ανοίξει δρόμο στον Βέλγο για τη μάχη του τίτλου - βάρος που βασικά οφείλεται στο ότι και ο έτερος οδηγός της ομάδας, Τάνακ, διατηρεί ακόμα βλέψεις για το πρωτάθλημα, και στο ότι ο Σόρδο δήλωνε αποφασισμένος να παλέψει για τη νίκη.

Δεν παίρνω ρίσκα, απλά οδηγώ. Θα συνεχίσω με το στόχο μου και θα είναι ωραία να κερδίσω, αλλά για να κερδίσεις πρέπει να πιέσεις και να πάρεις ρίσκα. Αλλά είναι ωραία”, είπε ο Σόρδο πριν την ΕΔ9.

Και μετά ήρθε η χρονοτριβή του με το κλατάρισμα, που τον άφησε αρκετά μακριά από τον Νεβίλ και προκάλεσε σημαντική ζημιά στο πίσω δεξί άκρο του Hyundai του. Ο Ισπανός βγήκε εκνευρισμένος στο τέλος της ΕΔ9 για να επιθεωρήσει τη ζημιά.

Προκειμένου να μην ρισκάρει το 1-2-3 που είχε χθες το βράδυ, η Hyundai αποφάσισε να τοποθετήσει σήμερα στα τρία i20 N Rally1 τέσσερα σκληρά ελαστικά, σε αντίθεση με τον Οζιέ που επέλεξε τη μίξη μαλακής-σκληρής γόμας.

Παρόλα αυτά, πρώτα ο Τάνακ και μετά ο Σόρδο δεν απέφυγαν τα κλαταρίσματα. Στην ΕΔ7 ο Νεβίλ πήρε 16,2’’ από τον Σόρδο και μείωσε τη διαφορά τους στην κορυφή στα 7,2’’, όμως στην επόμενη ο Ισπανός -αξιοποιώντας το καλύτερο για εκείνο στήσιμο που διάλεξε για το i20 N R1 σήμερα- ανέβασε το ρυθμό του και αύξησε το προβάδισμά του στα 10,3’’.

Τόσο στη Θήβα όσο και στους Αγ. Θεοδώρους τον πρώτο χρόνο έγραψε ο Οζιέ, ο οποίος προσπάθησε με ρο ρίσκο των δύο μαλακότερων ελαστικών να κλείσει τη μεγάλη του ‘ψαλίδα’ από τα Hyundai.

Μετά τους μπελάδες του Τάνακ ο Γάλλος οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε στην 3η θέση, και μετά το κλατάρισμα του Σόρδο μείωσε τη διαφορά του από τον Ισπανό στη δεύτερη θέση στα 49,9’’. Στη Θήβα, πάντως, ο Γάλλος δεν ήταν και τόσο ικανοποιημένος, καθώς είπε πως “ήταν σαν να οδηγείς σε παραλία, είχε παντού άμμο και πάλευα παντού να στρίψω του αυτοκίνητο”.

Και σχετικά με τις ελπίδες του για νίκη φέτος στην Ελλάδα, συνέχισε: “Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε, και θα δούμε”.

Ο Τάνακ μετά από τα πρωινά του κλαταρίσματα περιορίστηκε στη μοναχική 4η θέση, ενώ στην 5η θα έπρεπε να βρίσκεται ο Γκρεγκουάρ Μουνστέρ της M-Sport Ford. Όμως, γλίστρησε εκτός δρόμου στους Αγ. Θεοδώρους και το Ford Puma R1 έμεινε κολλημένο εκεί, βάζοντας τέλος στη σημερινή του προσπάθεια.

Έτσι, στην πεντάδα εισήλθε ο επικεφαλής της κατηγορίας WRC2 Σάμι Παγιάρι, ο οποίος στην πρώτη σημερινή ΕΔ πέρασε τον Ρόμπερτ Βίρβες.

Μετά τις χθεσινές τους ατυχίες οι Τακαμότο Κατσούτα της Toyota και Αντριέν Φουρμό της M-Sport Ford επέστρεψαν σήμερα, αλλά βρίσκονται στις θέσεις 40 και 37 αντίστοιχα, ενώ στην 13η βρίσκεται ο Έλφυν Έβανς μετά τα χθεσινά προβλήματα στο Turbo του GR Yaris Rally1. Ο Ουαλός, όμως, απέχει 3 λεπτά από την είσοδο στη δεκάδα, και εκτός απροόπτου δεν έχει ελπίδες για βαθμούς σήμερα.

Η σημερινή (7/9) δεύτερη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται με τις ΕΔ10 Λουτράκι (15:46) και ΕΔ11 Αγ. Θεόδωροι 2 (17:05), πριν τη βραδινή ΕΚΟ Superspecial Stage που θα διεξαχθεί στις 21:05 στο Σ.Ε.Α. Σείριος στη Μαλακάσα.

WRC.COM
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ΕΔ9, Γενική Κατάταξη WRC.COM
TAGS EKO ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2024 ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC WRC 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ