EKO ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Πού να πάτε, πώς να πάτε και τι να δείτε την Κυριακή (8/9)

Austral / Hyundai Motorsport GmbH
Thierry Neuville, Acropolis Rally 2024 AUSTRAL / HYUNDAI MOTORSPORT GMBH

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 επιστρέφει την Κυριακή (8/9) στην Οίτη και στο Καλλίδρομο για τις τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του, το Οινοχώρι και το Ελευθεροχώρι (επαναλαμβανόμενη) πριν το τερματισμό το ίδιο απόγευμα στο κέντρο του αγώνα, στη Λαμία.

Μετά τη (σημερινή) σκληρή δεύτερη ημέρα του, που έστειλε τα πληρώματα μέχρι το Λουτράκι χωρίς Σέρβις ανάμεσα στις Ειδικές Διαδρομές, ο 10ος φετινός αγώνας του WRC θα κινηθεί για το τελευταίο του σκέλος την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου κοντά στη Λαμία με δύο Ειδικές Διαδρομές στην Οίτη και το Καλλίδρομο. Ο τερματισμός του είναι προγραμματισμένος για τις 16:00 το απόγευμα στο Σέρβις Παρκ της Λαμίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ειδικών Διαδρομών της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου:

  • ΕΔ13 - Οινοχώρι (08:59)
  • ΕΔ14 - Ελευθεροχώρι 1 (10:05)
  • ΕΔ15 - Ελευθεροχώρι 2 - Wolf Power Stage (13:15)
EKO ACROPOLIS RALLY 2024
Ο χάρτης των Ειδικών Διαδρομών της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 EKO ACROPOLIS RALLY 2024

Διαβάστε για καθεμία από τις ΕΔ αυτές και δείτε τις προσβάσεις τους:

ΕΔ13: Οινοχώρι
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 05:56 - Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 08:59

EKO ACROPOLIS RALLY 2024
Ειδική Διαδρομή 13, Οινοχώρι EKO ACROPOLIS RALLY 2024


Τα πρώτα 3,41 χλμ είναι ανηφορικά με πολύ καλό οδόστρωμα. Τα επόμενα 2,83 χλμ. είναι η χαρά του θεατή! Εξελίσσονται ανάμεσα σε νταμάρια με πολύ μεγάλα κομμάτια θέασης και άπλετο χώρο για ασφαλές camping. Μετά ακολουθούν 3,70 χλμ. σχετικά στενού δασικού δρόμου, που βγαίνει στην άσφαλτο Σκλήθρου- Οινοχωρίου για 220 μ. και μπαίνει ξανά στον στενό -χωρίς ενδιαφέρον για το θεατή- χωματόδρομο, μέχρι τον τερματισμό που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Κάτω Παύλιανη.

  • Πρόσβαση 1 (για SUV & 4x4): Φτάνοντας στην πλατεία του Οινοχωρίου -ερχόμενοι είτε από Καστέλια είτε από Καλοσκοπή-, στρίβετε δεξιά προς την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. Εκεί συνεχίζετε προς τα αριστερά, αφήνοντας στα δεξιά σας τον ξενώνα «Τα τέσσερα βουνά». Μετά από 150 μ. περνάτε ένα ρυάκι και εισέρχεστε σε στενό χωματόδρομο. Έπειτα από 2,3 χλμ. φτάνετε στο 8,25 χλμ. της ειδικής διαδρομής.
  • Πρόσβαση 2 (για ΙΧ): Πρόσβαση για το ενδιάμεσο ασφάλτινο κομμάτι της ειδικής διαδρομής υπάρχει ΜΟΝΟ από το Οινοχώρι. Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο θα φτάσετε μέχρι 700 μ. μετά το τελευταίο σπίτι στην έξοδο του Οινοχωρίου. Παρκάρετε σύμφωνα με τις υποδείξεις των κριτών και συνεχίστε πεζή σε ανηφορικό ασφάλτινο δρόμο για 500 μ. για να βρεθείτε στο 9,62 χλμ. της ειδικής διαδρομής, στο σημείο όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα μπαίνουν από την άσφαλτο στο χώμα.
    -Η πρόσβαση από το Σκλήθρο μέχρι το 9,40 χλμ. της ε.δ. (το σημείο όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα από το χώμα μπαίνουν στην άσφαλτο), μήκους περίπου 1,5 χλμ. θα είναι προσβάσιμη μόνο πεζή. Η κυκλοφορία θα διακόπτεται στο τελευταίο σπίτι του χωριού δεδομένου ότι δεν υπάρχουν θέλεις πάρκινγκ, ο δρόμος είναι στενός και αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Πρόσβαση 3 (για SUV): Μπαίνοντας στο χωριό Νέα Παύλιανη φτάνετε σε διασταύρωση που ευθεία οδηγεί προς Άνω Παύλιανη και αριστερά προς Καλοσκοπή. Σε εκείνο το σημείο, όπου θα δείτε γήπεδο μπάσκετ και ταβέρνα, μηδενίζετε και στρίβετε αριστερά. Σε 3,6 χλμ., σε διχάλα με κίτρινη ταμπέλα και εκκλησάκι στο βάθος, στρίβετε αριστερά. Σε 300 μ. στη διχάλα στρίβετε αριστερά (δεξιά οδηγεί προς Αγία Τριάδα) και σε 600 μ. φτάνετε στο 14,48 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

ΕΔ14/15: Ελευθεροχώρι - Wolf Power Stage
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 07:00 - Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ14 10:05 / ΕΔ15: 13:15

EKO ACROPOLIS RALLY 2024
Ειδικές Διαδρομές 14/15, Ελευθεροχώρι EKO ACROPOLIS RALLY 2024


Μία από τις κλασικές ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις - τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια. Ξεκινάει έξω από το Ελευθεροχώρι, ανηφορίζει σχετικά γρήγορα μέχρι την πρώτη λίμνη (η οποία δεν έχει νερό) και μετά μπαίνει στο δάσος, σε ένα πολύ στενό κομμάτι μέχρι τη διασταύρωση της Δριμαίας. Από εκεί ο δρόμος γίνεται πάρα πολύ γρήγορος μέχρι το ύψος της δεύτερης λίμνης (χωρίς νερό). Μετά από περίπου 1,5 χλμ. γίνεται και πάλι πολύ στενός.
Η μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι πριν το Μοναστήρι, όπου τερμάτιζε παλιότερα, πλέον συνεχίζει ευθεία για ακόμα 650 μέτρα και τερματίζει στις παρυφές του χωριού Μενδενίτσα, όπου θα γίνει και η απονομή της Wolf Power Stage.

  • Πρόσβαση 1 (για SUV & 4x4): Aπό τη Λαμία με κατεύθυνση πρoς Αθήνα, στην Εθνική Οδό βγαίνετε στην έξοδο προς Άμφισσα-Μπράλο, όπου υπάρχει σταθμός διοδίων. Σε 160 μ. στρίβετε δεξιά προς Πάτρα-Δελφούς-Άμφισσα. Σε 12,50 χλμ., στη διασταύρωση που αριστερά οδηγεί προς Ελευθεροχώρι, συνεχίζετε ευθεία και σε 2,63 χλμ., μετά από δεξιά στροφή, «αφήνετε» δεξιά διασταύρωση προς Σκαμνό-Οίτη-Παύλιανη. Σε 5,60 χλμ. στρίβετε αριστερά προς Λιβαδειά. Σε 2,90 χλμ. στρίβετε αριστερά προς Παλαιοχώρι. Σε 800 μέτρα στη διασταύρωση στρίβετε δεξιά και σε 200 μ. και πάλι δεξιά. Σε 400 μ., εμπρός από το κοιμητήριο η επιφάνεια γίνεται χώμα. Σε 600 μ., στη διασταύρωση στρίβετε αριστερά. Σε 1,80 χλμ. στρίβετε δεξιά (ανηφορικός δρόμος) και σε 6,0 χλμ. φτάνετε στο 3,90 χλμ. της ε.δ., στη λίμνη.
    -Παρκάρετε σύμφωνα με τις υποδείξεις των ανθρώπων της διοργάνωσης ώστε να εξυπηρετηθούν όσο περισσότερα οχήματα γίνεται στους χώρους που θα έχουν ήδη δοθεί ως χώροι πάρκινγκ. Όσοι παρκάρετε στην πρόσβαση, παρκάρετε στη μία πλευρά του δρόμου και με κατεύθυνση προς τη φορά της αναχώρησης.
    -INFO: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος θεατών στο εσωτερικό της λίμνης «Νευρόπολις» και συγκεκριμένα μέσα από την περίμετρο που έχει οριοθετηθεί με ξύλινους πασσάλους. Θα υπάρχει ειδική σήμανση τοποθετημένη από τον αρμόδιο φορέα.
  • Πρόσβαση 2 (για SUV): Από τις Θερμοπύλες κατευθυνθείτε προς Ανάβρα. Περάστε μέσα από το χωριό και μηδενίστε εμπρός από το τελευταίο σπίτι στην έξοδό του (στα δεξιά, με παιδική χαρά). Σε 3,45 χλμ. (αριστερή στροφή - γαλάζιο προσκυνητάρι), στρίβετε δεξιά στον ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 3,20 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 1,17 χλμ. φτάνετε στο 12.99 χλμ. της ειδικής διαδρομής.
TAGS EKO ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ RALLY ACROPOLIS 2024 ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ WRC WRC 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ