FORMULA 1

"Εμπορικός" πρωταθλητής ο Αλόνσο

"Εμπορικός" πρωταθλητής ο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο... πουλάει περισσότερο από όλους τους οδηγούς της Φόρμουλα 1. Στη Μεγάλη Βρετανία ο Τζένσον Μπάτον αφήνει πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στη Φόρμουλα 1 είναι πιο εμπορικός και από τους υπόλοιπους. Η παρουσία του στη Ferrari και το γκρουπ των προσωπικών χορηγών που έχει συγκεντρώσει χαρίζουν στον Φερνάντο Αλόνσο τον τίτλο του εμπορικότερου οδηγού στο σπορ.

Μια νίκη καθαρά για το γόητρο του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος φέτος ελπίζει πως θα καταφέρει να διεκδικήσει μέχρι το τέλος τον τίτλο για τη Scuderia. Τότε θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλής σε οπαδούς και σε χορηγούς.

Με ποσοστό 71.14% ο Ισπανός οδηγός εξασφάλισε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον με 63.65% και τρίτο τον Φελίπε Μάσα με 60.98%. Η παρουσία του Βραζιλιάνου οδηγού της Williams μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, ωστόσο η παραμονή του στη Ferrari και το γεγονός πως το 99.2% των συμπατριωτών του γνωρίζουν ποιος είναι τον ανεβάζουν ψηλά στη λίστα.

Και εδώ ο Αλόνσο δεν τα πήγε άσχημα, στη δεύτερη θέση με 98.35% αναγνωρισιμότητα στην Ισπανία. Που βρίσκεται ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ; Στην τρίτη θέση σε αναγνωρισιμότητα στην πατρίδα του, τη Γερμανία με 97.58%. Όμως είναι ο τέταρτος εμπορικότερος οδηγός στον κόσμο με 60.64% μπροστά από τον Κίμι Ράικονεν με 59.98%.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που διενήργησε την έρευνα, της Repukom, με την οποία συνεργάζονται οι περισσότερες ομάδες στη Φόρμουλα 1 η πρωτιά του Αλόνσο και όχι του Φέτελ οφείλεται και στο γεγονός πως το 59% των ερωτηθέντων εκφράζουν ενδιαφέρον για τη Ferrari.

Στη Μεγάλη Βρετανία ο Τζένσον Μπάτον προηγείται του Λιούις Χάμιλτον τόσο σε εμπορικότητα, όσο και στην αναγνωρισιμότητα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ