FORMULA 1

Ο Αντονέλι επίσημα διάδοχος του Χάμιλτον το 2025 στη Mercedes F1

LAT Images / Mercedes-Benz AG
Ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι στο περιθώριο του GP Ισπανίας 2024 LAT IMAGES / MERCEDES-BENZ AG

Ο 18χρονος Αντρέα Κίμι Αντονέλι, ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του μότορσπορ, θα είναι ο οδηγός που θα πάρει τη θέση του Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes F1 το 2025 - όπως ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα, μετά από μήνες φημολογίας, η ομάδα του Μπράκλεϊ.

Ο Αντονέλι βρισκόταν στο επίκεντρο για τη θέση εδώ και μήνες, καθώς ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ δεν ήθελε να επαναλάβει με έναν οδηγό που προφανώς θεωρεί μεγάλο ταλέντο, το λάθος που -παραδέχθηκε πως -έκανε το 2013 μην υπογράφοντας τον τότε έφηβο Μαξ Φερστάπεν.

Τις τελευταίες εβδομάδες αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι η επιλογή του Αντονέλι -προσωπικό "στοίχημα" του Βολφ- είχε ήδη αποφασιστεί και οριστικοποιηθεί, και ότι απέμενε απλώς η ανακοίνωση, στο πλαίσιο του φετινού Ιταλικού GP στη Μόντσα, στην πατρίδα του 18χρονου. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα, με την επίσημη ανακοίνωση της επιλογής του από τη Mercedes F1 για το 2025.

Ο Αντονέλι, που έκανε φέτος το ασυνήθιστο άλμα στη Formula 2 χωρίς να περάσει πρώτα από τη F3, αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στη φετινή του σεζόν - όμως κατάφερε να πετύχει μια ξεχωριστή νίκη στη βροχή στον αγώνα Sprint της F2 στο Σίλβερστοουν.

Ωστόσο, σε τρεις ξεχωριστές ημέρες δοκιμών που έκανε νωρίτερα φέτοις με παλαιότερα μονοθέσια της Mercedes F1, άφησε την ομάδα του Μπράκλεϊ ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη - συμπεριλαμβανομένου και του Πίτερ Μπόνινγκτον, αρχιμηχανικού του Χάμιλτον, που όμως δεν θα ακολουθήσει τον Λιούις του χρόνου στη Ferrari.

Χθες (30/8) ο 18χρονος Ιταλός απέκτησε την πρώτη του εμπειρία σε ελεύθερες δοκιμές αγωνιστικού τριημέρου της Formula 1, συμμετέχοντας στο FP1 της Μόντσα. Παρότι στον δεύτερό του γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα είχε ατύχημα, προσκρούοντας στις μπαριέρες της στροφής Παραμπόλικα, η Mercedes F1 δεν αμφισβητεί τις ικανότητές του.

Το οδηγικό μας δίδυμο για το 2025 συνδυάζει εμπειρία, ταλέντο, νεότητα και ωμή ταχύτητα”, είπε ο Τότο Βολφ. “Είμαστε ενθουσιασμένοι για όσα ο Τζορτζ και ο Κίμι φέρνουν στην ομάδα ως ξεχωριστοί οδηγοί, αλλά και ως συνεργάτες.

Το νέο μας δίδυμο είναι τέλειο για να ανοίξουμε το νέο κεφάλαιο της ιστορίας μας. Είναι επίσης μια απόδειξη της δύναμης του προγράμματος νέων οδηγών μας, της πίστης μας στα ταλέντα που αναπτύσσουμε”, κατέληξε ο Αυστριακός.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 MERCEDES F1 ΚΙΜΙ ΑΝΤΟΝΕΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ