FORMULA 1

Επιστρέφει στις ΗΠΑ η Formula 1

Επιστρέφει στις ΗΠΑ η Formula 1
New Image

Οι ΗΠΑ θεωρείται σίγουρο πως θα αναλάβουν την διοργάνωση ενός grand prix της F1 το 2012

Μετά από αρκετές εβδομάδες συζητήσεων και διαβουλεύσεων σχετικά με την πιθανή τοποθεσία όπου θα μπορούσε να γίνει ο αγώνας αυτός, το αφεντικό της φόρμουλα 1, ο “πολύς” Μπέρνι Εκλεστόουν επιβεβαίωσε χτες ότι υπέγραψε συμφωνία για έναν grand prix από το 2012, σε μια ολοκαίνουργια πίστα που θα κατασκευασθεί στο Ώστιν του Τέξας.
Η νέα πίστα θα κατασκευαστεί από το μηδέν και θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη φιλοξενία αγώνων της Φόρμουλα 1, από το 2012 μέχρι και το 2021.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Φόρμουλα 1 στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα κατασκευασθεί από την αρχή μια πίστα αποκλειστικά και μόνο με βάση της προδιαγραφές των αγώνων της Φ1, προκειμένου να φιλοξενήσει το grand prix των ΗΠΑ", ανακοίνωσαν, σύμφωνα με το Autosport, επίσημες πηγές της Φ1.

Ήταν πριν από τριάντα χρόνια με το United States Grand Prix να είναι το τελευταίο που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα (1961-1980), γνωρίζοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία.

Από τότε, η F1 έχει φιλοξενηθεί σε Λονγκ Μπιτς, Λας Βέγκας, Ντιτρόιτ, Ντάλας και Φοίνιξ και όλα τα grand prix είχαν γίνει σε πρόχειρες εγκαταστάσεις που περιλάμβαναν κυρίως κομμάτια δημόσιων δρόμων. Το 2000 όταν εντάχθηκε στο καλαντάρι της Φ1 το grand prix της Ινδιανάπολης έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην πίστα , με τη δημιουργία ενός κομματιού ειδικού για την Φ1 μέσα στην περίφημη οβάλ πίστα "

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το τελευταίο Grand Prix των ΗΠΑ το 2007, σηματοδοτώντας το τέλος μετά από οκτώ χρόνια του αγώνα της φόρμουλα 1 στο Indianapolis Motor Speedway. Με την πίστα στο Ώστιν του Τέξας, θα είναι η πρώτη φορά που μια εγκατάσταση κατασκευάζεται από το μηδέν ειδικά για F1 στις ΗΠΑ.









TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ