FORMULA 1

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Λάντο Νόρις στο "σπίτι" του Φερστάπεν

AP Photo/Patrick Post, Pool
McLaren driver Lando Norris of Britain celebrates his pole position after qualifying session ahead of the Formula One Dutch Grand Prix race at the Zandvoort racetrack, Netherlands, Saturday, Aug. 24, 2024. AP PHOTO/PATRICK POST, POOL

Με έναν εκθαμβωτικό και άρτιο γύρο στο τέλος των δοκιμών κατάταξης στο Ζάντβορτ, ο Λάντο Νόρις κατέκτησε με τη McLaren MCL38 την πολ ποζίσιον του GP Ολλανδίας. Άφησε 0,35'' πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν, που έχασε για πρώτη φορά την πολ ποζίσιον στην πατρίδα του. Στη δεύτερη σειρά οι Πιάστρι-Ράσελ, αποκλεισμός-σοκ των Χάμιλτον, Σάινθ στο Q2.

Την 4η πολ ποζίσιον της καριέρας του στη Formula 1 σημείωσε ο Λάντο Νόρις με την ανανεωμένη McLaren MCL38, με έναν αλάνθαστο και ταχύτατο γύρο στην εκπνοή των δοκιμών κατάταξης του GP Ολλανδίας, 15ου φετινού αγώνα της Formula 1.

Ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε σχετικά ικανοποιημένος από το γεγονός ότι κατάφερε να μπει ανάμεσα στις δύο McLaren, κινούμενος κατά ενάμισι δέκατο ταχύτερα από τον Όσκαρ Πιάστρι, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης του αυριανού αγώνα (25/8, 16:00).

Ο Αυστραλός δεν κατάφερε να απαντήσει στον Νόρις με την τελευταία του προσπάθεια, αλλά ήταν εντέλει σχεδόν ένα δέκατο ταχύτερος του Τζορτζ Ράσελ με τη μοναδική Mercedes που πέρασε στην 3η περίοδο. Ο Λιούις Χάμιλτον εντελώς απρόσμενα, αποκλείστηκε στη 2η περίοδο, παρότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αρκετά ταχύς.

Επίσης, μια άλλη κορυφαία απουσία από την πρώτη δεκάδα ήταν του Κάρλος Σάινθ, που ίσως εμποδίστηκε από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, αλλά πλήρωσε το χθεσινό πρόβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων της Ferrari SF-24 που τον άφησε χωρίς την εμπειρία της μαλακής γόμας στις ελεύθερες δοκιμές.

Έτσι, η μοναδική Ferrari στην πρώτη δεκάδα ήταν του Σαρλ Λεκλέρ στην 6η θέση, πίσω από τον Σέρτζιο Πέρεζ που φάνηκε να αρχίζει να ανακτά λίγο τον ταχύ του βηματισμό μετά από μυριάδες προβλήματά του με τη Red Bull RB20.

Ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston ήταν ο ταχύτερος από τις υπόλοιπες ομάδες που μπήκαν στη δεκάδα, εμπρός από τον Άλεξ Άλμπον (Williams), τον Λανς Στρολ (Aston) και τον Πιέρ Γκασλί (Alpine).

FORMULA 1
GP Ολλανδίας 2024, Δοκιμές κατάταξης FORMULA 1
TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ