FORMULA 1

"Έσβησε" ο Φιλ Χιλ

"Έσβησε" ο Φιλ Χιλ
Φιλ Χιλ

Ο κόσμος της Formula 1 θρηνεί τον χαμό του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1961, Φιλ Χιλ

Άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 81 χρόνων σε νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα εξαιτίας επιπλοκών στην υγεία του. Έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.
Παραμένει ο μοναδικός Αμερικάνος παγκόσμιος πρωταθλητής, αφού ο διασημότερος οδηγός των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μάριο Αντρέτι ήταν Ιταλός που είχε αποκτήσει την αμερικάνικη υπηκοότητα σε μικρή ηλικία.

Ο μύθος του Χιλ ενισχύθηκε από το γεγονός ότι ο μοναδικός παγκόσμιος τίτλος του ήρθε πίσω από το τιμόνι μίας κατακκόκινης Ferrari. Την ίδια χρονιά νίκησε και στις 24 ώρες του Λε Μαν, αλλά δεν έκανε ποτέ το τρεμπλ, καθώς δεν αγωνίστηκε ποτέ στα 500 μίλια της Ιντιανάπολις.

Εκανε μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη, για αυτό και οι περισσότεροι Αμερικάνοι αγνοούν το όνομα του. Εκτός από την ικανότητα του στο να οδηγεί γρήγορα, υπήρξε συλλέκτης μουσικών οργάνων, άριστος γνώστης της (ιταλικής) όπερας και έδινε ζωή σε παλιά κλασικά αυτοκίνητα τα οποία αναζητούσε και επισκεύαζε από την αρχή.

Ο πρόεδρος της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμελο εξέφρασε τα συλλυπητήρια της «κόκκινης» οικογένειας προς τη σύζυγο και τον γιο του Φιλ Χιλ. Η Ferrari και η Φόρμουλα 1 αναμένεται να τιμήσουν τη μνήμη του αποθανόντος στο Σπα το ερχόμενο σαββατοκύριακο.






TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ