FORMULA 1

Έβγαλε... φτερά ο Γουέμπερ

Έβγαλε... φτερά ο Γουέμπερ
New Image

1-2 για την "φτερωτή" Red Bull, με τον Γουέμπερ poleman. 3ος ο Χάμιλτον, 4ος ο Αλόνσο (pics)

Από τις ελεύθερες δοκιμές οι Red Bull και McLaren έδειξαν ότι η υπόθεση pole position θα έχει δυο μονομάχους ή αν θέλετε τέσσερις (από δύο πιλότους η κάθε ομάδα).
Σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων οι δυο ομάδες ανεβοκατέβαιναν στην κορυφή, με τους Φέτελ και Γουέμπερ να ανησυχούν περισσότερο για το αν θα μπορέσει ο ένας να ξεπεράσει τον άλλον, παρά για το αν θα καταφέρουν οι αντίπαλοί τους να φανούν γρηγορότεροι αυτών.

Ποιος άλλος; Ο Φέτελ

Οι κατατακτήριες ξεκίνησαν με τους Κοβαλάινεν και Τρούλι της Lotus να βγαίνουν πρώτοι στην πίστα. Ο Τρούλι νίκησε - έστω και άτυπα - τον teammate του. Αυτό ήταν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο από την πίστα της Καταλονίας, μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους τα "όπλα ολκής".

Ο Μάσα ήταν από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που πήραν προσπάθεια, αλλά αυτός που κέρδισε το καθολικό χειροκρότημα - όπως ήταν αναμενόμενο - ήταν ο τοπικός ήρωας, Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πέρασε για λίγο στην κορυφή "ζεσταίνοντας" το κοινό του, μέχρι να έρθει ο Κούμπιτσα και να τον ρίξει από την κορυφή.

Η συνέχεια άνηκε στη McLaren με τους Μπάτον και Χάμιλτον να δίνουν το δικό τους σόου. Ο πιο παλιός πιλότος της ομάδας (Χάμιλτον), πέρασε στην πρώτη θέση, ο Μπάτον τον προσπέρασε προσωρινά, μιας και ο Χάμιλτον έδειχνε να είναι γρηγορότερος.

Η βρετανική "μονομαχία" μονοπώλησε στο ενδιαφέρον του κόσμου, μέχρι να... μιλήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον ομόσταυλό του Μαρκ Γουέμπερ.

Οι δυο "ταύροι", χωρίς να απειλούνται ιδιαίτερα βρέθηκαν στις πρώτες δύο θέσεις στο τέλους της πρώτης περιόδου, με τον Φέτελ να είναι ο ταχύτερος όλων.

Οι Χάμιλτον, Μπάτον, Αλόνσο, Ντε λα Ρόσα, Ρόσμπεργκ, Κούμπιτσα, Σουμάχερ και Μάσα συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Ενώ, οι Μπαρικέλο, Τρούλι, Κοβαλάινεν, Γκλοκ, Ντι Γκράσι, Τσάντχοκ και Σένα δεν κατάφεραν να περάσουν στο Q2.

Η απάντηση του Γουέμπερ

Στην ημιτελική φάση ο Βιταντόνιο Λιούτσι της Force India, πήρε πρώτος χρόνο. Τα βλέμματα, όμως, δεν έμειναν για πολύ πάνω στον Ιταλό, μιας και ο Φέτελ εμφανίστηκε νωρίς στο σιρκουί. Τα "αίματα άναψαν" από την αρχή της περιόδου, αφού οι δυο πιλότοι της Red Bull είχαν σκοπό να... βγάλουν τα μάτια τους.

Ο Αυστραλός ήταν εκείνος που έκανε πρώτος τον καλύτερο χρόνο 1:21:198, με τον Φέτελ να απαντάει με το 1:21:189. Ο Γουέμπερ δεν είχε τελειώσει το μονόλογό του και συνεχίζοντας να οδηγεί σε υψηλό τέμπο, "έσπασε" τα χρονόμετρα με το καταπληκτικό 1:21:112. Από 'κει και πέρα το πιο ενδιαφέρον που είδαμε ήταν η εκτόπιση του Σουμάχερ από τον Χάμιλτον στην τρίτη θέση και η προσπάθεια του Κομπαγιάσι να μπει στην τελική φάση την τελευταία στιγμή.

Ο Ιάπωνας πιλότος της Sauber γιόρτασε την παρουσία του μονοθέσιού του με τον χορηγό "King Burger", ρίχνοντας τον Σούτιλ στη ζώνη του υποβιβασμού. Έτασι ο Γερμανός ακολούθησε τους Ντε λα Ρόσα, Χούλκενμπεργκ, Πετρόφ, Μπουεμί, Αλγκουερσουάρι και Λιούτσι, που δεν έδωσαν το παρόν στη "μάχη" της pole position.

Mία "μονομαχία" με φόντο την Αυστραλία



Στην τρίτη και καθοριστική περίοδο τα πράγματα δεν πήραν διαφορετική τροπή απ' αυτή που είχαμε δει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο φετινός Κούμπιτσα, αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ο Πολωνός μπήκε πρώτος στην "αρένα", με σκοπό να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά μπορούσε. Ο Μπάτον ακολούθησε τον πιλότο της Renault, ενώ οι άνθρωποι της Ferrari έκαναν σοβαρό λάθος, αφήνοντας τον Αλόνσο να φύγει από το γκαράζ, τη στιγμή που ο Ρόσμπεργκ είχε ξεκινήσει να βγαίνει από το pit lane. Ευτυχώς, ο Γερμανός της Mercedes GP, με ένα γρήγορο ελιγμό αποσόβησε κάθε πιθανό κίνδυνο.

Στα τελευταία λεπτά ο Φέτελ ήταν πολύ κοντά για να πάρει την τέταρτη φετινή pole position, αλλά ο Γουέμπερ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και δεν μπορούσε να επιτρέψει να συμβεί κάτοι τέτοιο.

Με χρόνο 1:19:995 ο έμπειρος πιλότος έκανε τους μηχανούς του να ξεσπάσουν σε ζητοκραυγές, ενώ ο Φέτελ αρκέστηκε στο γλυκόπικρο συναίσθημα της 2ης θέσης, διατηρώντας το δικαίωμα για τη νίκη στο μεγάλο αγώνα της Κυριακής.

Ο Χάμιλτον ακολούθησε στην τρίτη θέση, ενώ ο Αλόνσο μπροστά στο κοινό του μπήκε "σφήνα" στα δύο "βέλη" της McLaren, αφήνοντας τον Μπάτον στην πέμπτη θέση.

Ο Σουμάχερ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση, δίχνοντας επιτέλους σημάδια βελτίωσης. Ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε να έχει προσαρμοστεί στο ανανεωμένο W10, ενώ είναι η πρώτη φορά που κερδίζει τον Νίκο Ρόσμπεργκ σε επίσημη παρουσία.

Αναλυτικά η κατάταξη:



1. Γουέμπερ, Red Bull, 1:19.995
2. Φέτελ, Red Bull, 1:20.101
3. Χάμιλτον, McLaren, 1:20.829
4. Αλόνσο, Ferrari, 1:20.937
5. Μπάτον, McLaren, 1:20.991
6. Σουμάχερ, Mercedes, 1:21.294
7. Κούμπιτσα, Renault, 1:21.353
8. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:21408
9. Μάσα, Ferrari, 1:21.585
10. Κομπαγιάσι, Sauber, 1:21.984
11. Σούτιλ, Force India
12. Ντε Λα Ρόσα, Sauber
13. Χούλκενμπεργκ, Williams
14. Πετρόφ, Renault
15. Μπουεμί, Toro Rosso
16. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
17. Λιουίτσι, Force India
18. Μπαρικέλο, Williams
19. Τρούλι, Lotus
20. Κοβαλάινεν, Lotus
21. Γκλοκ, Virgin
22. Ντι Γκράσι, Virgin
23. Τσάντχοκ, HRT
24. Σένα, HRT

Το Live του αγώνα:

0:00

Pole position για τον Γουέμπερ με χρόνο 1:19:995. 2ος ο Φέτελ, 3ος ο Χάμιλτον.

1:15 Ο Κομπαγιάσι είναι πιο γρήγορος από τους Κουμπίτσα - Αλόνσο στην 7η θέση.

2:39 Ο Φέτελ παίρνει χρόνο, με σκοπό να προσπεράσει τον teammate του.

3:23 Οι περισσότεροι πιλότοι αλλάζουν αλαστικά, ενώ ο Κομπαγιάσι παίρνει χρόνο.

4:36 Επίδειξη δύναμης από τη Red Bull. Ο Φέτελ αρχικά παίρνει την πρώτη θέση, αλλά ο Γουέμπερ κάνει χρόνο 1:20:239.

6:36 Ο Χάμιλτον κάνει το καλύτερο πέρασμα με χρόνο 1:21:413.

9:05 Και ο Μπάτον στην πίστα. Λάθος των ανθρώπων της Ferrari, που άφησαν τον Αλόνσο να βγει από το γκαράζ την ώρα που ο Ρόσμπεργκ είχε ήδη ξεκινήσει να βγαίνει στην πίστα.

10:00 Ο Κουμπίτσα ανοίγει το "χορό" της τελικής φάσης.

* Γουέμπερ, Φέτελ, Μπάτον, Χάμιλτον, Αλόνσο, Σουμάχερ, Κούμπιτσα, Κομπαγιάσι, Μάσα και Ρόσμπεργκ έτοιμοι για την τελική "μάχη".

2η περίοδος

0:00

Σούτιλ, Ντε λα Ρόσα, Χούλκενμπεργκ, Πετρόφ, Μπουεμί, Αλγκουερσουάρι και Λιούτσι δε θα βρεθούν στη μάχη της pole position.

1:22 Ο Γουέμπερ σπάει τα χρονόμετρα, με χρόνο 1:20:655.

2:02 Ο Χάμιλτον εκτοπίζει τον Σουμάχερ από την τρίτη θέση.

6:26 Γουέμπερ, Φέτελ, Σουμάχερ, Χάμιλτον, Μπάτον και Αλόνσο στην πρώτη εξάδα.

8:26 Ο Γουέμπερ ρίχνει από την πρώτη θέση τον teammate του, κάνοντας χρόνο 1:21:112.

9:17 Πρόβλημα για τον Χάμιλτον, που μπαίνει στα πιτ χωρίς να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

9:51 Ο Φέτελ είναι πιο γρήγορος από τον Γουέμπερ με χρόνο 1:21:189.

10:36 Ο Γουέμπερ για ακόμα μια φορά κάνει πρώτο χρόνο 1:21:198.

11:50 1:22:982 για τον Ιταλό πιλότο της Force India.

13:47 Ο Φέτελ με τη σειρά του μπαίνει και αυτός στην πίστα.

15:00 Ο Λιούτσι της Force India μπαίνει πρώτος στην πίστα για να πάρει χρόνο στο Q2.

1η περίοδος

0:00

Γουέμπερ και Φέτελ έκαναν το 1-2, με τους Χάμιλτον, Μπάτον, Αλόνσο, Ντε λα Ρόσα, Ρόσμπεργκ, Κούμπιτσα, Σουμάχερ και Μάσα να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

0:00 Μπαρικέλο, Τρούλι, Κοβαλάινεν, Γκλοκ, Ντι Γκράσι, Τσάντχοκ και Σένα είναι οι πιο αργοί πιλότοι και δε θα συνεχίσουν στο Q2.

1:25 Ο Σουμάχερ ανέβηκε στην τρίτη θέση.

2:26 Ο Σουμάχερ βρίσκεται στη 13η θέση, με τον Ρόσμπεργκ να είναι 11ος.

5:12 Καλύτερος χρόνος από τον Γουέμπερ με 1:21:413.

4:18
McLaren και Red Bull είναι στις 2 πρώτες θέσεις με τους Χάμιλτον, Μπάτον, Γουέμπερ και Φέτελ.

7:10 Ο Φέτελ στην πρώτη του προσπάθεια κάνει τον τέταρτο χρόνο της πίστας.

9:35 Ο Μπάτον προσπερνάει τον teammate του, αλλά ο Χάμιλτον κερδίζει ξανά την πρωτιά με χρόνο 1:21:723. Μπάτον, Κούμπιτσα και Αλόνσο ακολουθούν.

10:36 Ο Κούμπιτσα αρχικά ρίχνει τον Αλόνσο από την κορυφή, για να έρθει αμέσως ο Χάμιλτον και να βρεθεί πρώτος με χρόνο 1:22:083.

13:07 Οι φαν του Αλόνσο πανηγυρίζουν, μιας και ο "ήρωας" τους κατεβάζει το χρόνο στο 1:22:572 και περνάει στην πρώτη θέση.

14:25 Ο Αλόνσο είναι πιο αργός από τον Μάσα, με χρόνο 1:23:121.

15:11 Ο χρόνος του Βραζιλιάνουν στην πρώτη προσπάθειά του είναι 1:23:068.

16:00 Μόλις τώρα κάνει την εμφάνισή του στην πίστα ο Μάσα.

17:00 Ο Τρούλι κερδίζει τον teammate του, κάνοντας χρόνο 1:25:527.

19:00 Οι περισσότεροι πιλότοι δεν έχουν βγει στο σιρκουί, ενώ ο Κοβαλάινεν παίρνει χρόνο.

20:00 Η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων ξεκίνησε, με τη Lotus να μπαίνει πρώτη στην πίστα.

Μικρά - Μικρά

14:59

Η Virgin θα εκκινήσει, έχοντας δεχτεί ποινή πέντε θέσεων, καθώς δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για την αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων.

14:56 Το κοινό του Αλόνσο για ακόμα μια φορά έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στις εξέδρες της πίστας της Καταλονίας.

14:55 Ο Φέτελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο και στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, με τον Γουέμπερ να τον ακολουθεί. Η McLaren με τους Χάμιλτον και Μπάτον έδειξε ότι μόνο εύκολο εμπόδιο δεν θα είναι για τους "ταύρους", ενώ ο Σουμάχερ μετά την τρίτη θέση στις χθεσινές δοκιμές πήρε την πέμπτη θέση.

14:52 Ο καιρός στην πίστα της Καταλονίας χαρακτηρίζεται από την έντονη συννεφιά και τον αέρα. Οι πιλότοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να δοκιμαστούν - για ακόμα μια φορά - από τη βροχή.










































































































































TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ