FORMULA 1

Έξι μήνες χωρίς δίπλωμα ο Ρον Ντένις

Έξι μήνες χωρίς δίπλωμα ο Ρον Ντένις

Με αφαίρεση της άδειας οδήγησής του για διάστημα έξι μηνών, τιμωρήθηκε ο ισχυρός άνδρας και πρόεδρος της McLaren Mercedes, Ρον Ντένις, μετά από δικαστική απόφαση. Ο 63χρονος Άγγλος, είχε συλληφθεί από την τροχαία τον περασμένο Σεπτέμβρη, για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

Όποιος νομίζει πως οι επώνυμοι, οι λεφτάδες και οι κατέχοντες εξουσία δεν αγγίζονται από το γράμμα του νόμου, ακόμα και για σχετικά απλές παραβάσεις όπως η παραβίαση του Κ.Ο.Κ, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Και αν κάποιος έχει αντίθετη γνώμη, ας ρωτήσει τον πάμπλουτο Ρον Ντένις, τον ισχυρό άνδρα και πρόεδρο της McLaren Mercedes, ο οποίος πέρασε με κόκκινο, συμπλήρωσε 12 πόντους ποινής, δικάστηκε και τιμωρήθηκε με το γράμμα του νόμου, όπως δηλαδή θα συνέβαινε και με κάποιον απλό πολίτη. Έξι μήνες αφαίρεση διπλώματος.

Η αλήθεια είναι πως ο Ρον Ντένις, προσπάθησε να δικαιολογηθεί στο δικαστήριο και να γλιτώσει την ποινή, αλλά δεν έπεισε τελικά κανέναν. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως αναγκάστηκε να περάσει με κόκκινο, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση με το αυτοκίνητο του φίλου του που βρισκόταν ακριβώς από πίσω.

Μάλιστα, όπως είπε στο δικαστήριο σύμφωνα με το "www.getsurrey.com", έχει ανάγκη από το δίπλωμά του, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί την κόρη του τα σαββατοκύριακα, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την απόφαση εις βάρος του. Έτσι, εκτός από την ποινή αφαίρεσης της άδειας οδήγησης, του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 350 λιρών, συν τα δικαστικά έξοδα.

Μπορεί να μην "πόνεσε" η τσέπη του ή να μην αναγκαστεί να παίρνει... συγκοινωνίες (κάποιον τρόπο θα βρει να μετακινείται, δε μπορεί!), αλλά σίγουρα κατάλαβε πως στους δρόμους των πόλεων και τις λεωφόρους, ισχύουν άλλα πράγματα από ότι στις πίστες της Formula 1. Και ισχύουν για όλους.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ