FORMULA 1

Φερστάπεν: "Αισθάνομαι σαν τον παλιό καιρό, επιτέλους αγωνιζόμαστε ξανά"

AP Photo/Eric Gay
Red Bull driver Max Verstappen, of the Netherlands, reacts after winning a sprint race before the Formula One U.S. Grand Prix auto race at Circuit of the Americas, Saturday, Oct. 19, 2024, in Austin, Texas. AP PHOTO/ERIC GAY

Ο Μαξ Φερστάπεν επιβεβαίωσε μετά το θρίαμβό του στο Sprint του GP ΗΠΑ ότι μετά από πολύ καιρό η Red Bull RB20 του δίνει καλή αίσθηση, δηλώνοντας ανακουφισμένος που είναι και πάλι -μετά από μήνες- σε θέση να διεκδικεί τις νίκες στους αγώνες της Formula 1.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολλανδού μετά το GP Ισπανίας τον Ιούνιο, και έρχεται σε συνέχεια των -προφανώς άκρως επιτυχημένων- προσπαθειών της Red Bull Racing να ανακάμψει, μετά την τοποθέτηση του ανασχεδιασμένου δαπέδου της RB20 στο Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο μήνα.

Οι αλλαγές αυτές έλυσαν τα μεγάλα προβλήματα ισορροπίας -και έλλειψης σύνδεσης του εμπρός με τον πίσω άξονα- του μονοθεσίου του Μίλτον Κινς, και ο Φερστάπεν παραδέχθηκε πλέον ότι μετά από πολύ καιρό το μονοθέσιο του προσφέρει και πάλι καλή αίσθηση.

"Δεν ήταν τόσο άσχημα, αισθάνομαι λίγο σαν τον παλιό καιρό!”, είπε ο Φερστάπεν, “Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μέρα. Αν δούμε όλο τον αγώνα, η Ferrari ήταν επίσης πολύ γρήγορη, αλλά για εμάς πιστεύω ότι είμαστε επιτέλους σε θέση να αγωνιζόμαστε και πάλι.

Φυσιολογικά στον αγώνα πάντα κοιτάζουμε πίσω μας, αλλά σήμερα ήμασταν σε θέση να κάνουμε το δικό μας αγώνα και είχαμε καλό ρυθμό”, πρόσθεσε ο πρωταθλητής.

Πλέον, στα 16 Sprint που έχουν διεξαχθεί στη F1 από καταβολής τους, ο Μαξ Φερστάπεν έχει κερδίσει στα 11. Σε ερώτηση γιατί είναι τόσο καλός στους μικρούς αυτούς αγώνες, ο Ολλανδός απάντησε χαριτολογώντας “πιθανώς γιατί δεν μου αρέσουν! Είναι, φυσικά, πάντα πολύ γεμάτο ένα τέτοιο τριήμερο, για να φέρεις το αυτοκίνητο στο σωστό ‘παράθυρο’ [λειτουργίας].

Αλλά ευτυχώς, όσες φορές είχαμε Sprint νομίζω ότι το αυτοκίνητό μας ήταν στο σωστό ‘παράθυρο’. Οπότε ναι, υπάρχει λίγη παραπάνω πίεση να φέρουμε το αποτέλεσμα, αλλά ευτυχώς αυτό δουλεύει για εμάς”, κατέληξε ο Μαξ Φερστάπεν.

Αντίθετα με τον πρωταθλητή, ο ομόλογός του στη RBR Σέρτζιο Πέρεζ δεν έχει βρει αυτό το διήμερο το αντίστοιχο ‘παράθυρο’ ρύθμισης της δικής του RB20, και εκμεταλλεύεται το κενό μεταξύ του Sprint και των δοκιμών κατάταξης για να κάνει περαιτέρω αλλαγές.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ