FORMULA 1

Φερστάπεν: "Δεν αισθάνθηκα ότι έκανα κάτι τόσο τρομερά επιθετικό"

AP Photo/Christian Bruna
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands prepares for the Austrian Formula One Grand Prix race at the Red Bull Ring racetrack in Spielberg, Austria, Sunday, June 30, 2024. AP PHOTO/CHRISTIAN BRUNA

Παρά την ποινή των 10'' που δέχθηκε από τους αγωνοδίκες και τα λόγια του Λάντο Νόρις ότι “έκανε κινήσεις που δεν επιτρέπονται” στη μάχη του για να κρατήσει την πρωτοπορία του GP Αυστρίας, ο Μαξ Φερστάπεν αρνείται ότι ήταν επιθετικός απέναντι στον Βρετανό της McLaren κατά τη σύγκρουσή τους στον 65ο γύρο, που στέρησε τη νίκη και από τους δύο.

Ο Ολλανδός και ο Βρετανός είχαν επαφή όταν ο Νόρις προσπάθησε να περάσει τον Φερστάπεν από την εξωτερική της στροφής 3. Η επαφή άφησε τον πρωταθλητή με κλατάρισμα, αλλά προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο δάπεδο της McLaren MCL38, και ανάγκασε τον Νόρις να εγκαταλείψει.

Αυτή ήταν η κορύφωση μιας μάχης των δύο που διήρκησε αρκετούς γύρους. Προηγήθηκαν άλλες δύο απόπειρες του Νόρις να περάσει, επίσης στη στροφή 3 του Red Bull Ring, οι οποίες άφησαν τον Άγγλο εκνευρισμένο για την -παράτυπη, κατά τον ίδιο- τακτική που επέλεγε ο Φερστάπεν για να αμυνθεί.

Ο Μαξ δέχθηκε άμεσα ποινή 10'' ως υπαίτιος για τη σύγκρουση με τον Νόρις, όμως η ποινή αυτή δεν του στέρησε την 5η θέση στην οποία τερμάτισε - καθώς είχε μεγαλύτερη διαφορά από τον 6ο στον τερματισμό, Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas.

Τα 10 δευτερόλεπτα μου ακούστηκαν αρκετά αυστηρά σε εκείνο το σημείο” είπε στο τέλος του σημερινού GP της Αυστρίας ο Μαξ. “Διότι δεν αισθάνθηκα ότι έκανα κάτι τόσο τρομερά επιθετικό, με αυτή την κίνηση”.

Και για την άμυνά του στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις που επιχείρησε ο Νόρις να τον περάσει, ο πρωταθλητής αποκρίθηκε πως “για μένα αυτό δεν ήταν αλλαγή πορείας κατά το φρενάρισμα. Διότι κάθε φορά που άλλαζα πορεία, γινόταν πριν φρενάρω. Απ' έξω πάντα δείχνει έτσι, αλλά νομίζω ότι ξέρω αρκετά καλά τι πρέπει να κάνω σε τέτοιου είδους σενάρια.

Επίσης, ορισμένες κινήσεις [του Νόρις] ήταν πολύ καθυστερημένες 'βουτιές' σαν βόμβες, που είναι σαν να μπαίνεις στην εσωτερική και απλά να ελπίζεις ότι ο άλλος θα στρίψει μακριά από σένα. Δεν αγωνίζεσαι πάντοτε έτσι, αλλά συμβάλλει και η συγκεκριμένη στροφή σε αυτό επίσης. Έχω βρεθεί και στην άλλη θέση επίσης, έτσι είναι το σχέδιο της στροφής.

Η κίνηση που έγινε κι από τους δύο μας ήταν κάττι που δεν περίμενα. Τον είδα φυσικά να έρχεται, και αμύνθηκα στην εσωτερική. Και μετά στα φρένα ακουμπήσαμε με τα πίσω ελαστικά, και υποστήκαμε και οι δύο κλατάρισμα από αυτό, που φυσικά δεν το θέλεις ποτέ”, πρόσθεσε ο 26χρονος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα οι Φερστάπεν και Νόρις είχαν αρκετά φιλικές σχέσεις, οι οποίες ίσως να χάλασαν πλέον με τα λόγια του Άγγλου ότι ο Ολλανδός ήταν σήμερα “απερίσκεπτος και απελπισμένος”.

Ο Μαξ είπε σχετικά με αυτό: “Θα μιλήσουμε για το θέμα, αλλά όχι τώρα. Δεν είναι η σωστή στιγμή. Όμως, ξέρετε, είμαστε οδηγοί αγώνων. Ο Λάντο κι εγώ έχουμε μι μικρή διαφορά ηλικίας (σ.σ.: ο Μαξ είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος) και για αυτό δεν υπήρξαμε αντίπαλοι σε μικρότερες κατηγορίες. Αλλά ναι, θα πάμε παραπέρα από το σημερινό”, κατέληξε ο Ολλανδός.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ