FORMULA 1

Φερστάπεν: "Έχουμε δρόμο, αλλά τα πράγματα δείχνουν καλά για το πρωτάθλημα"

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει μετά την επιβλητική νίκη του στο GP του Μεξικού | 7 Νοεμβρίου 2021
Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει μετά την επιβλητική νίκη του στο GP του Μεξικού | 7 Νοεμβρίου 2021 ASSOCIATED PRESS

Με προβάδισμα 19 βαθμών και τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, ο Μαξ Φερστάπεν φαντάζει πια ως το φαβορί για την κατάκτηση, φέτος, του πρώτου του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 - και μάλιστα δεν δίστασε να το παραδεχθεί μετά την επιβλητική του νίκη στο GP Μεξικού.

Με το νταμπλ νικών του στο Τέξας και στο Μεξικό ο Μαξ Φερστάπεν αύξησε τη διαφορά του από τον Λιούις Χάμιλτον από τους 6 στους 19 βαθμούς - και ενώ η επόμενη πίστα, του Σάο Πάουλο στη Βραζιλία σε μία εβδομάδα (14/11) επίσης ταιριάζει στη Red Bull-Honda.

Ο Ολλανδός είπε πως γνωρίζει ότι με μια εγκατάλειψη σε έναν από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες τα πράγματα μπορούν και πάλι να αλλάξουν, αλλά παρόλα αυτά δήλωσε αισιόδοξος για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος - ειδικά βάσει του επιβλητικού τρόπου με τον οποίο ήρθε η διά περιπάτου νίκη του στην Πόλη του Μεξικού, χωρίς να απειληθεί ποτέ από την πρώτη στροφή ως την καρό σημαία.

"Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Φυσικά τα πράγματα δείχνουν καλά [στο πρωτάθλημα], όμως όλα μπορούν να αλλάξουν και πάλι πολύ γρήγορα. Ανυπομονώ, όμως, για τον αγώνα της Βραζιλίας, από όπου έχω καλές αναμνήσεις", τόνισε ο Ολλανδός. "Ο κόσμος εδώ ήταν εκπληκτικός".

Μιλώντας για την προσπέρασή του στις δύο Mercedes στην πρώτη στροφή, συνέχισε: "Ήταν μια ωραία τριπλή μάχη σε όλο το πλάτος της πίστας, και ήταν θέμα να φρενάρω όσο πιο αργά μπορούσα. Το κράτησα στην πίστα και πέρασα πρώτος, κι αυτό βασικά έφτιαξε όλον τον αγώνα μου διότι μετά μπορούσα απλά να αφοσιωθώ στην οδήγησή μου. Το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό ρυθμό, και μπορούσα να κάνω ό,τι ήθελα".

Για την προσπέραση του Φερστάπεν στην πρώτη στροφή, ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ επέρριψε τις ευθύνες στον Βάλτερι Μπότας – λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να είχε αφήσει χώρο στην εξωτερική για τον Ολλανδό. "Αυτό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί», τόνισε ο Αυστριακός. «Νομίζω ότι είχαμε δύο αυτοκίνητα μπροστά και μετά ανοίξαμε το χώρο στον Μαξ να έρθει από την εξωτερική. Το τετ-α-κε μετά και η απώλεια των βαθμών μιας 3ης ή 4ης θέσης ήταν κάτι πολύ ενοχλητικό, για να πω το λιγότερο".

Βέβαια, ο Βολφ δεν πιστεύει ότι η Mercedes θα είχε κερδίσει αν κρατούσε πίσω της τον Φερστάπεν στην πρώτη στροφή: "Πρέπει να συγχαρεί κανείς τη Red Bull διότι η ταχύτητά της ήταν σε άλλο επίπεδο. Δεν πιστεύω ότι θα κερδίζαμε αν μέναμε μπροστά στην πρώτη στροφή, διότι θα μας περνούσαν στα πιτς. Για το πρωτάθλημα του Λιούις, ο αγώνας είχε να κάνει με τον περιορισμό της ζημιάς. Και για τους κατασκευαστές, το τετ-α-κε του Βάλτερι στην πρώτη στροφή ήταν απλά πολύ οδυνηρό", κατέληξε ο Βολφ.

Με βάση τον "περιορισμό της ζημιάς" από τον Χάμιλτον, με τη 2η θέση, ο Σέρχιο Πέρεθ φάνηκε λίγο απογοητευμένος στο τέλος, εξηγώντας: "Ήθελα περισσότερα σήμερα. Ήθελα να πάρω το 1-2 για την ομάδας και ήμουν πολύ κοντά, αλλά δεν είχα ούτε μία ευκαιρία να περάσω. Έδωσα όλη μου την ψυχή", δήλωσε ο Μεξικανός.

TAGS FORMULA 1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ