FORMULA 1

Φερστάπεν: "Έκπληξη, και για μένα, ο τρόπος που κερδίσαμε"

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει τη νίκη του στο γκραν πρι της Αυστρίας | 4 Ιουλίου 2021
Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει τη νίκη του στο γκραν πρι της Αυστρίας | 4 Ιουλίου 2021 2021 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Ο Μαρξ Φερστάπεν στις δηλώσεις του είπε ότι δεν περίμενε να έρθει με αυτόν τον τρόπο η πιο επιβλητική νίκη της καριέρας του, στο GP Αυστρίας, ούτε την RB-Honda να δίνει τόσο άρτια αίσθηση με κάθε σετ ελαστικών που άλλαζε.

Ο Φερστάπεν κατέκτησε την τέταρτη νίκη του στους πέντε τελευταίους αγώνες της F1 και αύξησε το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας από τον Λιούις Χάμιλτον στους 32 βαθμούς. Παρότι εξ αρχής ήταν το φαβορί σήμερα, μετά τον «περίπατό» του και πριν από μία εβδομάδα στην ίδια πίστα, στο GP Στυρίας, ο Ολλανδός δήλωσε ότι δεν περίμενε και ο ίδιος να κυριαρχήσει έτσι.

Ήταν επικεφαλής του αγώνα από τα φώτα της εκκίνησης μέχρι την καρό σημαία, με τόση άνεση που έκανε και δεύτερο πιτ-στοπ στο τέλος για να βάλει φρέσκα ελαστικά και να κερδίσει τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου του αγώνα.

"Ήταν εκπληκτικό. Το αυτοκίνητο βρισκόταν πάνω σε ράγες. Εννοώ ότι με κάθε σετ ελαστικών που βάζαμε ήταν απολαυστικό στην οδήγηση. Αυτό είναι αρκετά τρελό από μόνο του» είπε ο Μαξ, μετά το τέλος του 9ου φετινού αγώνα της Formula 1. «Με εξέπληξε και μένα η έκβαση της σημερινής μέρας. Δεν περίμενα να ήταν έτσι. Ήταν εκπληκτική η δουλειά όλων που κατάφεραν κάτι όπως αυτό που πετύχαμε σήμερα".

Ο Φερστάπεν συμπλήρωσε: "Όταν ξεκινάς ένα τριήμερο και όλοι σε βλέπουν σαν φαβορί, δεν είναι πάντα εύκολο να τα καταφέρεις όπως εμείς σήμερα. Ήταν σπουδαία προσπάθεια από όλη την ομάδα, και επίσης από τη Honda. Πιστεύω ότι όλο το πακέτο, αυτές τις δύο εβδομάδες, ειδικά εδώ, ήταν εκπληκτικό".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ