FORMULA 1

Φερστάπεν: "Ήμασταν πάνω από 3 δέκατα μακριά, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για τον αγώνα"

AP Photo/Patrick Post, Pool
Οι Λάντο Νόρις και Μαξ Φερστάπεν στο παρκ-φερμέ μετά το τέλος του GP Ολλανδίας 2024 AP PHOTO/PATRICK POST, POOL

Μετά την πρώτη φορά που έχασε την πολ ποζίσιον για τον αγώνα της πατρίδας του, στις σημερινές δοκιμές κατάταξης του GP Ολλανδίας, ο Μαξ Φερστάπεν δεν φάνηκε και τόσο αισιόδοξος για τον αυριανό αγώνα του Ζάντβορτ, λέγοντας πως "το αυτοκίνητο δεν είναι εύκολο, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές".

Ο Φερστάπεν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος των πολ ποζίσιονς στη χώρα του από το 2021 που ο ολλανδικός αγώνας επέστρεψε -μετά από το 1985- στο πρόγραμμα της Formula 1.

Αλλά στις σημερινές δοκιμές κατάταξης του Ζάντβορτ αυτό άλλαξε, καθώς ο Λάντο Νόρις κέρδισε επιβλητικά την πολ ποζίσιον, με διαφορά 0,35’’ από τον πρωταθλητή.

Απέναντι σε μια ιδιαίτερα ανανεωμένη McLaren MCL38 αυτό το τριήμερο, η Red Bull βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης ορισμένων αναβαθμίσεων που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, και έκαναν την RB20 δύστροπη και δύσκολη στις ρυθμίσεις.

Έτσι είναι τα πράγματα προς στιγμήν, το αυτοκίνητο δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο στην οδήγηση”, παραδέχθηκε ο Φερστάπεν, αλλά ο γύρος μου ήταν αρκετά συγκροτημένος - μόνο στις στροφές 11-12 ήταν λίγο δύσκολο.

Αλλά ελπίζω ότι θα είναι εντάξει για τον αγώνα. Θα το προσπαθήσουμε, αλλά φυσικά αν είσαι πάνω από 3 δέκατα μακριά στις κατατακτήριες πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Μας έλειπε λίγη ταχύτητα και έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα”, είπε ο Ολλανδός.

Πάντως, ο Μαξ έδειξε ικανοποιημένος με τη 2η θέση, και την πρώτη σειρά της εκκίνησης, που εξασφάλισε σήμερα: “Είμαι ακόμα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην πρώτη σειρά, οι συνθήκες στην πίστα ήταν απρόβλεπτες με τις ριπές του ανέμου που ήταν διαφορετικές σε κάθε γύρο.

Έτσι δεν είχες σημείο αναφοράς. Όμως είμαι χαρούμενος με τη δεύτερη θέση, ειδικά μετά τη χθεσινή ημέρα, είναι ένα καλό αποτέλεσμα”, κατέληξε ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Λάντο Νόρις, από την πλευρά του, είπε ότι το πρόβλημα των ριπών του ανέμου “ήταν χειρότερο από όσο δείχνει, σε κάθε γύρο δεν ξέρεις πού είναι τα όρια και πόσο έπρεπε να πιέσεις”.

Ωστόσο, ο Βρετανός είπε ότι ο ίδιος ένιωθε άνετα με την MCL38, επιβεβαίωσε ότι οι μεγάλες της αναβαθμίσεις εισήγαγε η ομάδα σε αυτόν τον αγώνα “δουλεύουν πολύ καλά” και ενόψει του αγώνα είπε: “Είμαι ενθουσιασμένος για αύριο. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι δύσκολο. Ο Μαξ ήταν γρήγορος όλο το τριήμερο.

Ξέρω ότι τον κερδίσαμε σήμερα, αλλά θα είναι εκεί στη δεύτερη θέση και δίνει μια καλή μάχη, ειδικά για τον αγώνα της πατρίδας του – οπότε ανυπομονώ”, κατέληξε ο Νόρις.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ