FORMULA 1

Φερστάπεν: "Την έχω χεσ*** την κριτική, γυρίζω στο σπίτι και ζω τη ζωή μου"

Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Μαξ Φερστάπεν, GP Βρετανίας 2024 MARK THOMPSON / GETTY IMAGES / RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε σαφές ότι δεν δίνει δεκάρα για όλα τα εις βάρος του επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν τη σύγκρουσή του με τον Λάντο Νόρις έξι γύρους πριν το τέλος του GP Αυστρίας - παρά μόνο για τη φιλία του με τον Βρετανό οδηγό της McLaren.

Ο Ολλανδός τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες στο Σπίλμπεργκ με ποινή 10” για την υπαιτιότητα του ατυχήματος του 65ου γύρου του GP Αυστρίας, για τον τρόπο που αμύνθηκε με την Red Bull RB20 στην -τρίτη- προσπάθεια του Λάντο Νόρις με τη McLaren MCL38 να τον περάσει για την πρωτοπορία του αγώνα.

Ο Αντρέα Στέλλα, διευθυντής της McLaren, δήλωσε με σαφήνεια ότι η αγωνιστική συμπεριφορά του Μαξ οφείλεται στο ότι έμεινε ατιμώρητος για διάφορα συμβάντα της μάχης του με τον Λιούις Χάμιλτον για το πρωτάθλημα του 2021.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα σχόλια πολλών άλλων ειδικών της Formula 1, τηλεοπτικών αναλυτών και πρώην οδηγών, ενώ ο ίδιος ο Νόρις είπε ότι θα έχανε το σεβασμό που τρέφει στον πρωταθλητή αν ο τελευταίος δεν απολογηθεί.

Τα έχω χεσ*** όλα αυτά, γυρίζω στο σπίτι μου και ζω τη ζωή μου” είπε ο Φερστάπεν στο περιθώριο του GP Βρετανίας αυτό το τριήμερο (5-7 Ιουλίου). “Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κρατήσω τη σχέση μου με τον Λάντο, διότι είμαστε καλοί φίλοι.

Μετά τον αγώνα είπα ότι έπρεπε να αφήσουμε τα πράγματα να καλμάρουν, διότι τα συναισθήματα ήταν έντονα, και έτσι μιλήσαμε αμέσως τη Δευτέρα και νομίζω ότι φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι απολαύσαμε αυτή τη μάχη μας.

Είδαμε και οι δύο το συμβάν, και ήταν μια μικρή και ανόητη επαφή, που όμως είχε μεγάλες επιπτώσεις και για τους δύο μας. Λίγο περισσοτερο για τον Λάντο, με τον τρόπο που εξελίχθηκε το δικό του κλατάρισμά.

Όμως μας αρέσει να αγωνιζόμαστε σκληρά, έτσι κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια, και όχι μόνο στη Formula 1 αλλά ακόμα και στους διαδικτυακούς αγώνες, και έχουμε διασκεδάσει πολύ. Αυτά τα πράγματα πρέπει να συνεχίζονται διότι αυτό μας αρέσει να κάνουμε, και πιστεύω ότι είναι σπουδαίο και για τη F1”, κατέληξε ο τρις πρωταθλητής.

Πάντως, νωρίτερα χθες (4/07) και ο Νόρις απέσυρε όσα είχε πει μετά τον αγώνα της Αυστρίας περί της απολογίας του Φερστάπεν. “Ήταν λιγάκι αξιολύπητο συμβάν, από την άποψη ότι τελείωσε τον αγώνα και για τους δύο μας”, είπε ο Βρετανός.

Δεν ήταν πρόσκρουση, ήταν σαν μια μικρή επαφή [των δύο μονοθεσίων], ίσως η πιο ήπια επαφή που μπορεί να υπάρξει, αλλά είχε αρκετά απαίσιες συνέπειες και για τους δύο μας, ειδικά για μένα. Οπότε ναι, δεν χρειάζεται [να απολογηθεί]. Δεν περιμένω κάποια συγγνώμη από εκείνον, δεν νομίζω ότι πρέπει να το κάνει.

Πιστεύω ότι είχαμε μια καλή αγωνιστική μάχη, ορισμένες φορές κοντά στο όριο. Αλλά, όπως είπα, μιλήσαμε για αυτό και είμαστε και οι δύο χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην αγωνιστική δραστηριότητα και πάλι”, κατέληξε ο Λάντο Νόρις.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ