FORMULA 1

Φερστάπεν: "Το αυτοκίνητο είναι πια ένα τέρας, δεν είναι ρεαλιστικός στόχος κανένας από τους δύο τίτλους"

AP Photo/Luca Bruno
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands grimaces during driver's parade ahead of the Italy's Formula One Grand Prix at the Monza racetrack, in Monza, Italy, Sunday, Sep.1, 2024 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Μετά την 6η θέση του στο GP Ιταλίας, ο Μαξ Φερστάπεν είπε ότι η Red Bull RB20 έχει πια μεταμορφωθεί σε ένα “τέρας” και ότι πλέον “δεν είναι ρεαλιστικοί” για εκείνον και την ομάδα οι φετινοί τίτλοι οδηγών και κατασκευαστών της Formula 1.

Μετά από ένα τριήμερο πολλών προβλημάτων στην ισορροπία, τη ρύθμιση και την απόδοση της Red Bull RB20, ο Μαξ Φερστάπεν περιορίστηκε στην 7η θέση της εκκίνησης και στην 6η θέση του GP Ιταλίας στη Μόντσα.

Ο πρωταθλητής τερμάτισε στο σημερινό αγώνα της Μόντσα 38 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και 30’’ πίσω από τον Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος μείωσε στους 64 βαθμούς την υστέρησή του από τον Ολλανδό στην κορυφή του πρωταθλήματος - 8 αγώνες πριν το τέλος της σεζόν.

Την ίδια στιγμή, με τη 2η-3η θέση των Όσκαρ Πιάστρι και Νόρις αντίστοιχα, η McLaren “ψαλίδισε” τη διαφορά της από τη RBR στους κατασκευαστές στους μόλις 8 βαθμούς.

Μετά από όλα αυτά, ο Φερστάπεν είπε: “Αυτή τη στιγμή, κανένα από τα δύο πρωταθλήματα δεν είναι ρεαλιστικό. Το έχω πει πολλές φορές, και τώρα είναι στο χέρι της ομάδας να σκεφτεί πολλές αλλαγές στο αυτοκίνητο, διότι βασικά από εκεί που είχαμε ένα κυρίαρχο αυτοκίνητο τώρα, σε 6-8 μήνες, έχουμε ένα που δεν οδηγείται.

Αυτό είναι πολύ παράξενο για μένα, και πρέπει να φέρουμε τα πάνω κάτω στο αυτοκίνητο. Όπως είμαστε αυτή τη στιγμή, είμαστε κακοί παντού, οπότε χρειαζόμαστε πολλές αλλαγές”, πρόσθεσε ο Ολλανδός.

Σχετικά με το γεγονός ότι τουλάχιστον, για εκείνον, ο Νόρις δεν πήρε τη σημερινή νίκη, ο Μαξ είπε: “Δεν είναι αυτός ο τρόπος που θέλω να βλέπω το πρωτάθλημα. Πρέπει να ορίζουμε την τύχη μας και όλο αυτό το τριήμερο ήταν πολύ κακό.

Ήμασταν πολύ αργοί. Το πιτ-στοπ των 6 δευτερολέπτων μου κόστισε λίγο. Δεν μπορούσα να χρησιμοποιώ την πλήρη ισχύ για το μεγαλύττερο μέρος του αγώνα, λόγω ενός μικρού θέματος που είχαμε με τον κινητήρα.

Και από πλευράς στρατηγικής θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά, και να ήμασταν μέσα στη μάχη λίγο περισσότερο. Ήμασταν αδύναμοι σε πολλά μέτωπα αυτό το τριήμερο.

Είναι αρκετά ξεκάθαρο για όλους τι πρέπει να κάνουμε. Πώς πρέπει να αναστρέψουμε την κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να το κάνουμε αυτό σύντομα, αλλά αν κάνουμε [αυτές τις αλλαγές] το αυτοκίνητο θα οδηγείται καλύτερα, και πάλι.

Πέρσι είχαμε ένα σπουδαίο αυτοκίνητο, το πιο κυρίαρχο όλων των εποχών, και βασικά το μετατρέψαμε σε ένα τέρας, οπότε πρέπει να το αναστρέψουμε και πάλι. Δεν έχει σημασία πόσες εβδομάδες θα χρειαστεί, πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να δουλεύουμε στο όριο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες”, κατέληξε ο Μαξ Φερστάπεν.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ RED BULL RB20 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ