FORMULA 1

Φέτελ: "Ήμουν ο μόνος με δύο pit stop"

Φέτελ: "Ήμουν ο μόνος με δύο pit stop"

Ο Φέτελ στάθηκε στο γεγονός ότι από τους τρεις του βάθρου ήταν ο μονος με δύο pit stop, ενώ παράλληλα τονισε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Ο Γουέμπερ αφιέρωσε την τρίτη του θέση στην ομάδα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατάφερε να φτάσει στην τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με τον ίδιο να κάνει λόγο για κακή επιλογή στη στρατηγική της ομάδας του.

" Ίσως προσπαθήσαμε πάρα πολύ να μείνουμε στα δύο πιτ στοπς. Κάναμε αρκετά λάθη και είχαμε κάποια προβλήματα, παρόλα αυτά όμως τερμάτισα δεύτερος και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Συγχαρητήρια στον Λιούις. Εμείς μάθαμε πολλά σήμερα. Είμαι ο μόνος του βάθρου που είχε δύο πιτ στοπς, αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε απόψε".

Για την εκκίνηση, όπου έπεσε από πρώτος τρίτος σχολίασε: " Πιστεύω ότι η εκκίνηση που είχαμε δεν ήταν και η καλύτερη για φέτος. Δεν ήταν 100% καλή εκκίνηση, γι' αυτό έχασα την πρώτη θέση".

Όσον αφορά στην κίνηση του Μπάτον να μπει στο γκαράζ της Red Bull ειπε: " Μου προκάλεσε έκπληξη. Αυτό έχει ξαναγίνει με την Toro Rosso, δεν ξέρω για πιο λόγο οι πιλότοι θέλουν να μπουν στο δικό μας γκαράζ. Τα παιδιά κράτησαν την ψυχραιμία τους και βγήκαμε πρώτοι".

Από την πλευρά του ο Γουέμπερ, που έκανε στην Κίνα ένα σπουδαίο άθλο, τερματίζοντας από 18ος 3ος είπε

" Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τον αγώνα με τη σκληρή γόμα ελαστικών, που ξέραμε πως δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού δεν έχει τα χαρακτηριστικά αντοχής που είχαν μέχρι πρότινος οι σκληρές γόμες. Ξεμπερδέψαμε λοιπόν νωρίς με αυτή αλλά ήταν δύσκολα τα πράγματα, αφού βρέθηκα σε ένα γκρουπ μονοθεσίων, όπου χρησιμοποιούσαν όλοι μαζί το DRS. Έκανα ένα λάθος στη στροφή 2 του γύρου εισόδου μου στα pit, άλλαξα ελαστικά, έβαλα τη μαλακή γόμα και ουσιαστικά τότε άρχισε ο αγώνας μου. Βλέποντας τη ταμπέλα να γράφει «Θέση 17» μετά από 15 γύρους αγώνα, πιστεύεις πως δεν θα τα καταφέρεις. Ξαφνικά όμως, ένιωσα πολύ άνετα πίσω από το τιμόνι.

Είχα μερικά σετ φρέσκων ελαστικών που είχαν περισσέψει από τις κατατακτήριες, πράγμα που βοήθησε άρα ίσως αυτή είναι η κατάλληλη στρατηγική! Να χάνεις τις κατατακτήριες ώστε να έχεις ελαστικά για τον αγώνα. Πέραν της πλάκας όμως, όλοι στην ομάδα έκαναν καταπληκτική δουλειά. Ήταν δύο αγώνες χωρίς διάλειμμα, είχαμε πολλά προβλήματα με το μονοθέσιο μου αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Η σημερινή εμφάνιση είναι αφιερωμένη σε όσους δουλεύουν σκληρά στην πίστα και όλους πίσω στο εργοστάσιο. Ήταν μία καλή ημέρα για εμάς, σε ότι αφορά στη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ