FORMULA 1

Φέτελ: "Ο Γουέμπερ δεν άξιζε τη νίκη"

Φέτελ: "Ο Γουέμπερ δεν άξιζε τη νίκη"

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ επισήμανε πως θα προσπερνούσε τον τιμέιτ του, Μαρκ Γουέμπερ αν είχε ξανά την ίδια ευκαιρία, προσθέτοντας πως ο Αυστραλός δεν τον έχει βοηθήσει στο παρελθόν.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Μαρκ Γουέμπερ συνυπάρχουν τα τελευταία χρόνια στη Red Bull δίχως να είναι φίλοι. Πλέον δεν φαίνεται να σέβεται ο ένας τον άλλον μετά τις νέες δηλώσεις του Γερμανού.

Ο Φέτελ είχε διάθεση ξανά να μιλήσει για να τα γεγονότα της Μαλαισίας και άφησε εμβρόντητους τους δημοσιογράφους, λέγοντας πως δεν άξιζε τη νίκη ο Γουέμπερ.

Απαντώντας σε ερώτησε αν θα το έκανε ξανά δηλαδή θα προσπερνούσε τον τιμέιτ του, επιλέγοντας να μην υπακούσει την εντολή της ομάδας, ο 25χρονος τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε:

" Δεν νομίζω πως μπορώ να σας δώσω μια σωστή απάντηση γιατί η στιγμή μπορεί να ήταν διαφορετική, πιθανότατα όμως θα έκανα το ίδιο.

Αν είχα καταλάβει το μήνυμα και το είχα σκεφτεί, αν είχα σκεφτεί τι ήθελε η ομάδα, να αφήσει τον Μαρκ πρώτο και εμένα δεύτερο, νομίζω πως μετά από σκέψη θα έκανα το ίδιο".

Και στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του τιμέιτ του: " Υπάρχει μια σύγκρουση γιατί από τη μια είμαι εκείνος που σέβεται τις αποφάσεις της ομάδας, όμως από την άλλη πιθανότατα ο Μαρκ δεν άξιζε τη νίκη. Ποτέ δεν με υποστήριξε. Με έχει στηρίξει η ομάδα και η ομάδα έχει στηρίξει και τους δυο μας το ίδιο. Όσον αφορά τη σχέση μου με τον Μαρκ, τον σέβομαι πολύ ως οδηγό, ωστόσο περισσότερες από μια φορές στο παρελθόν θα μπορούσε να είχε βοηθήσει την ομάδα και δεν το έκανε".

Επανάλαβε πως ζήτησε συγνώμη στην ομάδα γιατί συνειδητοποίησε πως έβαλε τον εαυτό του πάνω από τον στόχο της Red Bull και επιτέθηκε φραστικά στους δημοσιογράφους, σε σχόλιο πως θα έπρεπε να τιμωρηθεί από την ομάδα.

" Ίσως επειδή ζείτε στην ονειροχώρα, αλλά τί περιμένετε να γίνει; Κάντε μια πρόταση", κατέληξε ο Φέτελ.

"Φρέσκος" από τις διακοπές του στην Αυστραλία και με καινούργιο κούρεμα ο Γουέμπερ... διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους πως δεν έχει να πάει πουθενά.

Φέτελ: "Ο Γουέμπερ δεν άξιζε τη νίκη"

" Σίγουρα θέλω να ολοκληρώσω τη σεζόν. Αρκετοί το αμφισβήτησαν, όμως δεν έκανα καμιά άλλη σκέψη. Θέλω να αγωνιστώ και να κάνω μια καλή σεζόν. Κάθε χρόνο όταν έρχεται το καλοκαίρι, μιλάω με τον Ντίτριχ (σ.σ. Μάτεστσιτς, τον ιδιοκτήτη της Red Bull) και αποφασίζουμε. Ποτέ δεν πήρα αποφάσεις για την καριέρα μου τόσο νωρίς στη σεζόν και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πάρω αποφάσεις για το μέλλον μου".

Ίσως ο βασικότερος "μνηστήρας" για τη θέση του είναι ο Κίμι Ράικονεν. Ο Φινλανδός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έχει "ταιριάξει" στη Lotus. " Δεν έχω συμβόλαιο (σ.σ. για την επόμενη χρονιά), οπότε δεν έχω σχέδια (για το 2014), όμως πιθανότατα θα βρίσκομαι εδώ".

Φρόντισε να πει πως έχει περάσει καλά σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί (Sauber, McLaren, Ferrari) στο παρελθόν στη Φόρμουλα 1. Οπότε δεν θα μπορούσε να αποκλείσει μια μεταγραφή στη Red Bull.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ