FORMULA 1

Φέτελ: "Ο ήχος είναι σκ...τά"

Φέτελ: "Ο ήχος είναι σκ...τά"

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εκφράστηκε με απαξιωτικό τρόπο για τον ήχο των μονοθεσίων μετά τις αλλαγές στους κανονισμούς (video).

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν φοβάται να εκφράσει την άποψη του. Ούτε φοβάται να μιλήσει με άσχημο τρόπο, άλλωστε έχει... βρίσει στο βάθρο των νικητών στη Φόρμουλα 1.

Ο τέσσερις παγκόσμιος πρωταθλητής τοποθετήθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ για τον ήχο των μονοθεσίων της Φόρμουλα 1 μετά τις αλλαγές στους φετινούς κανονισμούς.

Ο Γερμανός οδηγός της Red Bull εγκατέλειψε νωρίς στο αυστραλιανό Grand Prix και παρακολούθησε το υπόλοιπο του αγώνα.

"( Ο ήχος) είναι σκ...τά! Πρέπει να το αλλάξουμε. Βρισκόμουν στο pitwall κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι καλύτερα από το να κάθεσαι σε μπαρ! Αυτή είναι η άποψη μου. Δεν είναι καλό το αποτέλεσμα και για τους θεατές. Νομίζω πως η Φόρμουλα 1 πρέπει να είναι συναρπαστική και ο ήχος ένα από τα σημαντικότερα πράγματα", σχολίασε ο 26χρονος που εγκατέλειψε μετά από τρεις γύρους.

Ο ίδιος θυμήθηκε το πρώτο Grand Prix που πήγε με τον πατέρα του, Νόρμπερτ, στο Χόκενχαϊμ: " Δεν θυμάμαι πολλά, ήμουν πέντε ή έξι χρονών όταν πήγαμε να παρακολουθήσουμε τις ελεύθερες δοκιμές στη Γερμανία. Αυτό που θυμάμαι ακόμα είναι ο ήχος, πόσο θορυβώδη ήταν τα μονοθέσια, τα ένιωθες όταν περνούσαν. Η γη σειόταν. Είναι κρίμα που δεν το έχουμε αυτό τώρα πια".

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως θα ήθελε να οδηγεί ένα μονοθέσιο με V12 κινητήρα και πως οι μπαταρίες είναι για τα κινητά όχι τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1.

Ο παλιότερος οδηγός της τάξης του 2014, ο Τζένσον Μπάτον, έχει κουραστεί ήδη από τις συζητήσεις και τις δηλώσεις:

" Πήγαινε και οδήγησε κάπου αλλού αν δεν είσαι ευτυχισμένος", είπε ο οδηγός της McLaren και συμπλήρωσε "ως οδηγοί δεν έχουμε άποψη για το πως ακούει και αισθάνεται ένας τρίτος τα μονοθέσια. Όταν έχεις διασχίσει τη γραμμή του τερματισμού και έχεις νικήσει σε ένα Grand Prix, δεν ενδιαφέρεσαι ούτε για το πως ακούγεται ή πως κάνει τους άλλους να αισθάνονται το μονοθέσιο. Έχεις νικήσει τους καλύτερους στον κόσμο και αυτό σε ενδιαφέρει".

Ακούστε τα μονοθέσια:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ