FORMULA 1

Φέτελ: "Παράλογη η ιδέα των διπλών βαθμών"

Φέτελ: "Παράλογη η ιδέα των διπλών βαθμών"

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ καταφέρθηκε εναντίον της εφαρμογής διπλών βαθμών στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Δημοπρατήθηκε κράνος του και έπιασε τιμή-ρεκόρ.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ έγινε ο πρώτος που τάχθηκε εναντίον της καινούργιας απόδασης της FIA, να εγκρίνει την απονομή διπλών βαθμών στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Ο Γερμανός χαρακτήρισε "παράλογη" την απόφαση. " Είναι παράλογη και τιμωρεί εκείνους που έχουν δουλέψει σκληρά μια ολόκληρη σεζόν. Σέβομαι τις παλιές παραδόσεις στη Φόρμουλα 1 και δεν μπορώ να καταλάβω τον καινούργιο κανονισμό", είπε χαρακτηριστικά.

Ο νικητής του GP στο Άμπου Ντάμπι το 2014 θα κερδίσει 50 βαθμούς και φτάνουμε μέχρι τον 10ο που θα πάρει δύο αντί για ένα βαθμό.

" Φανταστείτε, αν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στη Μπουντεσλίγκα, θα μοιράζονταν διπλάσιοι βαθμοί. Οι οδηγοί και οι οδηγοί έχουν τρομοκρατηθεί", πρόσθεσε.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του έρχονται για να αποσπάσουν το ενδιαφέρον από την κοιλιά της συντρόφου του, Χάνα, η οποία σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα.

Εν τω μεταξύ σε φιλανθρωπική δημοπρασία για το "Wings for Life" ένα κράνος του δημοπρατήθηκε αντί 86.500 ευρώ. Ο Φέτελ επέλεξε από όλα τα κράνη που φόρεσε το 2013, εκείνο από το γερμανικό Grand Prix. Στον αγώνα πήρε την πρώτη νίκη του στον αγώνα της πατρίδας του.

NUERBURG, GERMANY - JULY 05:  The specially designed drivers helmet of Sebastian Vettel of Germany and Infiniti Red Bull Racing is seen following practice for the German Grand Prix at the Nuerburgring on July 5, 2013 in Nuerburg, Germany.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
NUERBURG, GERMANY - JULY 05: The specially designed drivers helmet of Sebastian Vettel of Germany and Infiniti Red Bull Racing is seen following practice for the German Grand Prix at the Nuerburgring on July 5, 2013 in Nuerburg, Germany. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Το κράνος του γερμανικού GP

Ένα από τα κράνη του αείμνηστου Τζέιμς Χαντ πωλήθηκε αντί 45.000 ευρώ, ενώ το κράνος του Μαρκ Γουέμπερ έπιασε 21.000 ευρώ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ