FORMULA 1

Φέτελ: "Πέρα από κάθε προσδοκία"

KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 30:  Third placed Sebastian Vettel of Germany and Infiniti Red Bull Racing celebrates on the podium after the Malaysia Formula One Grand Prix at the Sepang Circuit on March 30, 2014 in Kuala Lumpur, Malaysia.  (Photo by Clive Mason/Getty Images) *** Local Caption *** Sebastian Vettel
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 30: Third placed Sebastian Vettel of Germany and Infiniti Red Bull Racing celebrates on the podium after the Malaysia Formula One Grand Prix at the Sepang Circuit on March 30, 2014 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Clive Mason/Getty Images) *** Local Caption *** Sebastian Vettel GETTY IMAGES

Ο πρωταθλητής συνειδητοποιεί το μεγάλο προβάδισμα της Mercedes, αλλά υποστηρίζει ότι η Red Bull Racing μπορεί να το εξαλείψει.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παραδέχθηκε ότι η τρίτη του θέση στο GP Μαλαισίας ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχε για το δεύτερο Γκραν Πρι του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 και συνέχισε λέγοντας ότι «αν σκεφτούμε που βρισκόμασταν ούτε καν δύο μήνες πριν, αυτό το τριήμερο κάναμε ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο πρωταθλητής εκτιμά ότι τώρα είναι στο χέρι της Red Bull Racing να κλείσει τη διαφορά ταχύτητα που τη χωρίζει από τη Mercedes W05, λίγες εβδομάδες έπειτα από τις καταστροφικές δοκιμές του χειμώνα, που -λόγω της κάκιστης αξιοπιστίας της RB10- την άφησαν με τρεις φορές λιγότερα χιλιόμετρα εξέλιξης του μονοθεσίου σε σχέση με την κυρίαρχη Mercedes, σε έναν χειμώνα που κάθε ομάδα πάσχιζε να καταλάβει τους νέους κανονισμούς.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι οι δύο Mercedes W05 των Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόζμπεργκ άφησαν πίσω τον ανταγωνισμό με τόση άνεση που γύρισαν τους κινητήρες τους σε ρυθμίσεις ασφαλείας πριν καν συμπληρωθεί ο μισός αγώνας. Και ο Φέτελ τερμάτισε 24,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Άγγλο νικητή.

Ο Φέτελ έχει επίγνωση του μεγάλου πλεονεκτήματος της ομάδας του Μπράκλεϊ: «Η Mercedes είναι ακόμα αρκετά μπροστά και έχει πάντοτε αρκετή απόδοση για να απαντήσει σε κάθε πρόκληση. Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε πόσο γρήγορα μπορούμε να επιστρέψουμε».

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα από εκείνους και εύχομαι αυτό να συνεχιστεί. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε ακόμα και χρειαζόμαστε περισσότερους γύρους, αλλά προς το παρόν είναι σημαντικό να συλλέγουμε βαθμούς. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή πολύ σύντομα, πάλι».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ