FORMULA 1

Formula 1, Φερστάπεν: Επίπληξη για το συμβάν με τον Νόρις, κρατά την pole position

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands after the qualifying session of the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Saturday, Oct. 8, 2022. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands after the qualifying session of the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan, Saturday, Oct. 8, 2022. (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν το ανάμεσα στον Φερστάπεν και τον Νόρις και τιμώρησαν τον Ολλανδό με επίπληξη, κάτι που σημαίνει ότι θα κρατήσει την pole position.

Ο Λάντο Νόρις δήλωσε δημοσίως ότι ο Φερστάπεν εσκεμμένα συνέκλινε προς τα αριστερά, την ώρα που η McLaren του Βρετανού πλησίαζε με υψηλή ταχύτητα -αναγκάζοντας τον Νόρις να βγει εκτός πίστας για να τον αποφύγει- ώστε να τον εμποδίσει να περάσει και να έχει μπροστά του καθαρή πίστα για τον πρώτο του γρήγορο γύρο στο Q3.

Μετά την απολογία του Φερστάπεν στο γραφείο των αγωνοδικών, όπου ισχυρίστηκε ότι απλώς έχασε τον έλεγχο της ουράς της Red Bull RB18 επειδή είχε ακόμα κρύα ελαστικά, οι τελευταίοι αποφάσισαν ότι ο Ολλανδός δεν παραβίασε το άρθρο 33.4 του αγωνιστικού κώδικα περί αργής ή επικίνδυνης οδήγησης, που θέτει άλλους οδηγούς σε κίνδυνο.

Παρόλα αυτά, έδωσαν στον Φερστάπεν την πρώτη του φετινή επίπληξη. Ως αποτέλεσμα, ο Ολλανδός κράτησε την πολ ποζίσιον που λίγο νωρίτερα κατέκτησε στις συναρπαστικές δοκιμές κατάταξης του GP Ιαπωνίας, με διαφορά 10 χιλιοστών από τον Σαρλ Λεκλέρ και μισού δεκάτου του δευτερολέπτου από τον Κάρλος Σάινθ.

Οι αγωνοδίκες αποδέχθηκαν πως η χαμηλή θερμοκρασία των ελαστικών του ήταν η αιτία που «προκάλεσε την παροδική απώλεια του ελέγχου σε αριστερόστροφη τροχιά», καθώς ο Μαξ επιτάχυνε ακριβώς την ώρα που ο Νόρις προσπαθούσε να τον προσπεράσει.

Η ανακοίνωση των αγωνοδικών συνέχισε πως «ο οδηγός του αυτοκινήτου Νο4 [Νόρις] υποστήριξε πως αυτό ήταν απλώς ένα ατυχές περιστατικό, ωστόσο είναι ευθύνη του οδηγού να διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή». Έτσι, αποφάσισαν να επιδόσουν μια απλή επίπληξη στον Μαξ Φερστάπεν.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ