FORMULA 1

Formula 1: H ενδέκατη ομάδα της F1 στο Σίλβερστοουν θα είναι του Μπραντ Πιτ

Ο Μπραντ Πιτ με τον Λεκλέρ
Ο Μπραντ Πιτ με τον Λεκλέρ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Τα πιτς της Formula 1 αυτό το τριήμερο στο GP Βρετανίας δεν θα έχουν 10 αλλά 11 ομάδες. Θα προστεθεί η κινηματογραφική "Apex GP", καθώς ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χόλιγουντ με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ.

Στη γραμμή των πιτς στο Σίλβερστοουν στήθηκε για αυτό το τριήμερο -για τον 10ο φετινό αγώνα της Formula 1- το γκαράζ της ομάδας Apex GP, η οποία έχει στη μαρκίζα τα πορταίτα δύο αστέρων του Χόλιγουντ, του Μπραντ Πιτ και του Ντέιμσον Ίντρις.

Ο Πιτ θα υποδύεται τον οδηγό Σόνι Χέιζ (Sonny Hayes) και ο Ίντρις τον οδηγό Τζόσουα Πιρς (Joshua Pearce) στην ταινία που εκτυλίσσεται στη Formula 1 με παραγωγό τον Τζέρι Μπρόυκχαϊμερ, σκηνοθέτη τον Τζόζεφ Κοζίνσκι που έχει υπογράψει το "Top Gun: Maverick" και σύμβουλο τον Λιούις Χάμιλτον μέσω της εταιρείας παραγωγής που ίδρυσε, Dawn Apollo Films.

Τα γυρίσματα στο Σίλβερστοουν θα είναι τα πρώτα της νέας αυτής ταινίας, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα σε επόμενα φετινά GP. Ο Πιτ και άλλοι συντελεστές της ταινίας έχουν ήδη επισκεφτεί αρκετά GP πέρσι και φέτος, μεταξύ άλλων και για να διαπραγματευτούν τους όρους των γυρισμάτων με τους διευθυντές των (κανονικών) ομάδων.

Το σενάριο της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τον Σόνι Χέιζ, έναν βετεράνο οδηγό που πείθεται να επιστρέψει στη F1 μετά την αποχώρησή του για να βοηθήσει στην εκπαίδευση του Τζόσουα Πιρς - αλλά μπαίνει στον πειρασμό μιας τελευταίας στιγμής δόξας στην πίστα.

Το τριήμερο του Σίλβερστοουν οι σκηνές της ταινίας θα γυρίζονται ανάμεσα στις επίσημες αγωνιστικές περιόδους του GP. Στο πλαίσιο των γυρισμάτων, όταν η πίστα είναι κενή, ο 59χρονος Πιτ θα οδηγεί ένα μονοθέσιο προδιαγραφών Formula 2, το οποίο έχει τροποποιηθεί ειδικά από τη Mercedes με το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο της F1.

Το μονοθέσιο αυτό, της φανταστικής ομάδας Apex GP, δοκιμάστηκε εκτενώς τον τελευταίο καιρό στην πίστα του Σίλβερστοουν, τόσο σε στεγνές όσο και βροχερές συνθήκες. Θα φέρει ειδικές μικροκάμερες ανάλυσης 6Κ, που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε κινηματογραφική ταινία. Στην τελευταία, επίσης, θα χρησιμοποιηθούν και πλάνα από το GP της Κυριακής.

Οι θεατές που κάθονται στην κεντρική κερκίδα του Σίλβερστοουν θα μπορούν, στη διάρκεια του τριημέρου, να παρακολουθούν τα γυρίσματα του κινηματογραφικού συνεργείου στο γκαράζ της Apex GP και στην πίστα.

Ο Χάμιλτον, ως σύμβουλος της ταινίας, θα συμμετέχει ενίοτε στα γυρίσματα για να διασφαλίζει ότι όλα θα είναι ρεαλιστικά και αληθοφανή. Φυσικά η ταινία έχει τις ευλογίες της Liberty Media, κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 - της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Γκρεγκ Μαφέι εκτιμά ότι το φιλμ θα ξεπεράσει σε δημοτικότητα το ντοκιμαντέρ "Drive to Survive" του Netflix.

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ