FORMULA 1

Formula 1: H RBR κρατά τον Πέρεθ, παρά τις φήμες για τον Μπότας το 2022

O Σέρχιο Πέρεθ
O Σέρχιο Πέρεθ PHOTO CREDITS: ASSOCIATED PRESS

Η RBR έχει πάρει την απόφαση να κρατήσει τον Σέρχιο Πέρεθ δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν την ώρα που η Mercedes δεν έχει αποφασίσει αν θα αντικαταστήσει τον Μπότας με τον Ράσελ την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα του Μίλτον Κινς φέρεται κατασταλαγμένη να κρατήσει τον Σέρχιο Πέρεθ δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν την επόμενη σεζόν στη Formula 1, παρότι πρόσφατα αναπτύχθηκε φημολογία περί ενδιαφέροντος για τον Βάλτερι Μπότας αν ο Φινλανδός χάσει τη θέση του στη Mercedes από τον Τζορτζ Ράσελ.

Η Mercedes δεν έχει ακόμα αποφασίσει -ή ανακοινώσει- αν θα αντικαταστήσει τον Μπότας του χρόνου με τον Ράσελ, τον νεαρό Βρετανό που ανήκει στην Ακαδημία οδηγών της πρωταθλήτριας και έχει κάνει ορισμένες εκθαμβωτικές επιδόσεις φέτος με τη μη ανταγωνιστική Williams.

Παρότι, όμως, η προοπτική της μεταγραφής του Ράσελ στη Mercedes δείχνει ελκυστική και για τις δύο πλευρές, η ομάδα του Μπράκλεϊ ίσως το 2022 χρειαστεί τη σταθερότητα του οδηγικού της διδύμου ώστε να μπορέσει, έτσι, να κατανοήσει και να εξελίξει ταχύτερα το ριζικά ανασχεδιασμένο μονοθέσιο βάσει των νέων κανονισμών της επόμενης σεζόν.

Σε αυτό το κλίμα, δεν αποκλείεται οι φήμες περί ενδιαφέροντος της RBR για τον Βάλτερι Μπότας να αποσκοπούν στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης της Mercedes σχετικά με το οδηγικό της δίδυμο τη νέα χρονιά, παρά να είναι απολύτως ουσιαστικές.

O Βάλτερι Μπότας
O Βάλτερι Μπότας AP

Η Red Bull θα ανακοινώσει τα δύο δίδυμα οδηγών της, τόσο της RBR όσο και της Alpha Tauri, σε ένα από τα δύο επόμενα GP, στις Κάτω Χώρες - είτε στο Σπα του Βελγίου σε μία εβδομάδα, είτε στο Ζάντβουρτ της Ολλανδίας σε δύο. Πέραν της αμφίβολης φήμης για τον Μπότας, για τη θέση του Πέρεθ έχει ακουστεί επίσης και ο Πιέρ Γκασλί, για μια δεύτερή του ευκαιρία στη βασική ομάδα.

"Ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι να κρατήσουμε τους οδηγούς που έχουμε. Υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις, αλλά δεν θέλω να αναφέρω ονόματα" είπε ο σύμβουλος της ομάδας του Μίλτον Κινς, Χέλμουτ Μάρκο.

Ο Αυστριακός συνέχισε: "Απέχει λίγο [ο Πέρεθ] από τον Μαξ και δεν είναι χαρούμενος με αυτό. Πιστεύαμε ότι θα ήταν πιο κοντά του, και θα είχε περισσότερη σταθερότητα στην απόδοσή του. Δοκίμασε τις ρυθμίσεις [του μονοθεσίου] του Μαξ, αλλά δεν δούλεψαν για εκείνον, οπότε τώρα προσπαθεί να βρει τις δικές του. Κάθε δεύτερος οδηγός που είχαμε αντιμετώπιζε πρόβλημα με αυτό".

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο αγωνιστικός διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ λέει ότι η ομάδα είναι χαρούμενη με το υπάρχον οδηγική της δίδυμο, και ότι αποδείχθηκε σωστή η απόφαση της απόκτησης του Πέρεθ φέτος: "Πιστεύω ότι ο Σέρχιο ανταποκρίθηκε στο ρόλο που ελπίζαμε ότι θα είχε. Το είδαμε στο Μπακού, που κέρδισε μια νίκη σε μια μέρα που ασκούσε πίεση στον Λιούις [Χάμιλτον]. Συγκεντρώνει βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευατών και είναι ομαδικός παίκτης, όπως έδειξε στο Γαλλικό GP. Είμαστε χαρούμενοι με τη δουλειά που κάνει", κατέληξε ο Βρετανός.

Πίσω στο θέμα του Μπότας, ο αγωνιστικός της διευθυντής Τότο Βολφ πρόσφατα έκανε μια αινιγματική δήλωση -που ίσως σχετίζεται με τις φήμες για την RBR- σχετικά με τον Φινλανδό, όπως και με τον Τζορτζ Ράσελ, λέγοντας πως και οι δύο «έχουν σπουδαίες επιλογές για το 2022».

Red Bull driver Sergio Perez of Mexico steers his car during the qualifying session for the Austrian Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring racetrack in Spielberg, Austria, Saturday, July 3, 2021. The Austrian Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Darko Bandic)
Red Bull driver Sergio Perez of Mexico steers his car during the qualifying session for the Austrian Formula One Grand Prix at the Red Bull Ring racetrack in Spielberg, Austria, Saturday, July 3, 2021. The Austrian Grand Prix will be held on Sunday. (AP Photo/Darko Bandic) AP

Η δήλωση αυτή, θεωρητικά, καταρρίπτει το ενδεχόμενο παιχνίδι εντυπώσεων της RBR, αν αυτό υφίταται, μιας και ο Μπότας μέχρι στιγμής φέρεται να έχει μόνο τις επιλογές της Alfa Romeo και της Williams, ενώ ο Ράσελ θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνει στη Williams αν η Mercedes αποφασίσει να κρατήσει τον Μπότας του χρόνου. Η πρωταθλήτρια αναμένεται να λάβει την τελική της απόφαση μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

"Ο Τζορτζ και ο Βάλτερι διαθέτουν ίσως περισσότερες από μία επιλογές για να μείνουν στη Formula 1, και να αγωνίζονται με έναν ελκυστικό συνδυασμό", είπε ο Βολφ. "Οι περισσότερες ομάδες θεωρούν τον εαυτό τους ανταγωνιστικό, και θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση του χρόνου με το όριο προϋπολογισμών.

Κι επίσης, έχουν στρέψει την προσοχή τους στο μονοθέσιο του 2022 πολύ νωρίς. Έχουμε δει τις Alfa Romeo και Williams να μην έχουν φέρει νέα εξαρτήματα στα φετινά τους αυτοκίνητα εδώ και καιρό. Νομίζω, έτσι, ότι ο Τζορτζ και ο Βάλτερι, ό,τι κι αν αποφασίσουμε εμείς, έχουν σπουδαίες επιλογές", κατέληξε ο Αυστριακός.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ