FORMULA 1

Formula 1: Η πρώτη εικόνα της Mercedes W13 του 2022

Formula 1: Η πρώτη εικόνα της Mercedes W13 του 2022

Η Mercedes έγινε η πρώτη ομάδα της Formula 1 που έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου της μονοθεσίου του 2022.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κατασκευαστών των οκτώ τελευταίων ετών δημοσίευσε την εικόνα του νέου μονοθεσίου του Λιούις Χάμιλτον και του Τζορτζ Ράσελ στο twitter, με το σλογκαν "Νέα Χρονιά, Νέα Me-rcedes".

Εκ πρώτης όψεως η εικόνα δείχνει να είναι μια ψηφιακά επεξεργασμένη εκδοχή της αντίστοιχης του εκθεσιακού πρωτοτύπου που παρουσίασε το καλοκαίρι η ίδια η Formula 1, με μια απλή αλλαγή του χρώματος και την τοποθέτηση του άστρου της Mercedes-Benz στο ρύγχος.

Ωστόσο, μια πιο προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές: η εμπρός πτέρυγα έχει τρία οριζόντια στοιχεία αντί τεσσάρων του πρωτοτύπου της F1, οι πλευρικοί αεραγωγοί είναι σημαντικά μεγαλύτεροι, και η πίσω πτέρυγα έχει αρκετά διαφορετικό σχήμα.

Θυμίζουμε ότι τα μονοθέσια του 2022 τυλίγει ένα πέπλο μυστηρίου που προκύπτει από τη ριζική αλλαγή των τεχνικών κανονισμών, που επιφέρει εκ βαθέων αλλαγές στο σχεδιασμό και στην αεροδυναμική τους. Κατά συνέπεια, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο κάθε ομάδα έχει ερμηνεύσει τους νέους κανονισμούς του 2022.

Οι αποκαλύψεις των καινούριων αυτοκινήτων όλων των ομάδων αναμένονται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, τις ημέρες πριν από την έναρξη των χειμερινών δοκιμών της νέας αγωνιστικής χρονιάς, που ξεκινά στο Μπαχρέιν στις 20 Μαρτίου.

Καμία άλλη ομάδα, πλην της Mercedes, δεν έχει δείξει τίποτα ακόμη από το καινούριο μονοθέσιό της. Πέραν της σημερινής εικόνας, η πρωταθλήτρια την προηγούμενη εβδομάδα είχε δημοσιεύσει ένα video με την πρώτη πυροδότηση της νέας της υβριδικής μονάδας ισχύος του 2022. Φυσικά, μέχρι την πρώτη εκκίνηση στο Μπαχρέιν, το σημερινό σχέδιο της Mercedes W13 θα έχει τροποποιηθεί σημαντικά, με όλες τις εξελίξεις του θα φέρει η ομάδα του Μπράκλεϊ μέχρι τότε.

TAGS FORMULA 1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ