ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Formula 1: Ο Χάμιλτον δεν θα έλεγε όχι σε μια πιθανή ταινία "King Lewis" από τον Ουίλ Σμιθ

Ο Λιούις Χάμιλτον με τον Ουίλ Σμιθ
Ο Λιούις Χάμιλτον με τον Ουίλ Σμιθ @ 2018 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον εξήρε τη δουλειά του Ουίλ Σμιθ στην παραγωγή της ταινίας "King Richard", σε μια στιγμή που ο Αμερικανός ηθοποιός βρίσκεται στη "δίνη του κυκλώνα" για το συμβάν της βραδιάς των Όσκαρ.

Η ταινία "King Richard", παραγωγής του Ουίλ Σμιθ, διηγείται τα νεανικά χρόνια των αδελφών Βίνους και Σερένα Ουίλιαμς με τον αυταρχικό τους πατέρα Ρίτσαρντ, και την άνοδο των δύο κοριτσιών προς την απόλυτη κορυφή του κόσμου του τένις.

Παρότι ο Άντονι Χάμιλτον δεν ήταν αυταρχικός όσο ο Ρίτσαρντ Ουίλιαμς, τα νεανικά χρόνια του Λιούις ήταν εξίσου μυθιστορηματικά: μετά το διαζύγιο των γονέων του και τη μετακόμιση της μητέρας του στο Λονδίνο με τον δεύτερο σύζυγό της, ο Χάμιλτον επέστρεψε στο φτωχό προάστιο Στίβενεϊτζ, "στο διαμέρισμα του πατέρα μου, όπου κοιμόμουν σε έναν καναπέ" όπως είχε δηλώσει κάποτε.

Καθώς ανελισσόταν στο βρετανικό και στο διεθνές μότορσπορ με την επένδυση της McLaren και του Ρον Ντένις σε εκείνον, γνώρισε στο πετσί του τις κοινωνικές διακρίσεις και το ρατσισμό τόσο στο σχολείο όσο και στην πίστα - αλλά παρόλα αυτά έγινε ο πιο επιτυχημένος οδηγός της ιστορίας ενός σπορ στο οποίο μέχρι το 2007 κυριαρχούσαν οι λευκοί.

Ο Λιούις Χάμιλτον με τον Ουίλ Σμιθ
Ο Λιούις Χάμιλτον με τον Ουίλ Σμιθ @ 2018 LUCA BRUNO / AP IMAGES


Κατά συνέπεια, όπως γράφει ο συντάκτης του γερμανικού καναλιού RLT -στο οποίο παραχώρησε την εν λόγω συνέντευξη ο Χάμιλτον-, δεν θα ήταν παράλογο για τον Λιούις να ονειρεύεται μια αντίστοιχη κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του. Και μάλιστα, από τον φίλο του Ουίλ Σμιθ, στον οποίο τώρα προσέφερε μια διακριτική αλλά σημαντική στήριξη για την απαράδεκτη βιοπραγία του στον παρουσιαστή της βραδιάς των φετινών Όσκαρ, Κρις Ροκ.

"Με εμπνέει ιδιαίτερα ό,τι έχει κάνει ο Ουίλ με την ομάδα του", δήλωσε ο Λιούις στο RTL. "Οι ιστορίες είναι για να ειπωθούν. Έχει κανείς πολλά να μάθει από αυτές. Οπότε, αν η ιστορία σου έχει θετικό αντίκτυπο έστω και σε έναν άνθρωπο ή σε μια οικογένεια, αυτό θα ήταν υπέροχο". Και η ιστορία του Βρετανού επτάκις πρωταθλητή αναμφίβολα θα είχε αντίκτυπο σε πολύ, πολύ περισσότερους από έναν άνθρωπο.

Σε ερώτηση για μια πιθανή ταινία με θέμα της δική του ζωή, ο 37χρονος απάντησε: "Πίσω από κάθε άνθρωπο που πετυχαίνει, πάντοτε υπάρχει κάποιος. Μπορώ να το καταλάβω καλά αυτό, γιατί έχω μια πολύ καλή οικογένεια. Δεν θα βρισκόμουν εδώ που είμαι σήμερα χωρίς την οικογένειά μου.

Για αυτό μου άρεσε η ταινία [King Richard] τόσο πολύ. Είμαι βέβαιος πως όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, να τους προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες, να τα βάλουν στο σωστό δρόμο. Κατά τη γνώμη μου η ταινία το εκφράζει καλά αυτό. Θα μπορούσα να φανταστώ να κάναμε μαζί κάτι παρεμφερές".

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FORMULA 1 MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ