MEDIA

Formula 1: Πού θα δείτε απόψε (19/10) τον αγώνα Sprint και τις κατατακτήριες του GP ΗΠΑ

CALLO ALBANESE / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari SF-24 στις ελεύθερες δοκιμές του GP ΗΠΑ 2024 CALLO ALBANESE / SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Το 19ο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 2024 συνεχίζεται απόψε με τον τέταρτο φετινό αγώνα Sprint και έπειτα με τις δοκιμές κατάταξης του κυρίως GP στο Όστιν του Τέξας. Πού μπορείτε να δείτε την αγωνιστική δραστηριότητα του Σαββατόβραδου, και ποιες ώρες.

Η F1 έχει μπει στην τελική ευθεία του φετινού της πρωταθλήματος. Αυτό το τριήμερο (18-20/10) διεξάγεται στο “Circuit of the Americas” του Τέξας των ΗΠΑ ο πρώτος από τους 6 αγώνες που θα μας φέρουν στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι το Δεκέμβριο.

Αυτό είναι το τέταρτο φετινό αγωνιστικό τριήμερο που περιλαμβάνει αγώνα Sprint, και δεδομένης της μάχης του Μαξ Φερστάπεν με τον Λάντο Νόρις για το φετινό πρωτάθλημα οδηγών, αλλά και της McLaren με τη Red Bull Racing για τον τίτλο κατασκευαστών, οι βαθμοί του Sprint είναι εξαιρετικά κρίσιμοι.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την αποψινή πολ ποζίσιον στο χθεσινό Sprint Qualifying, αλλά με διαφορά μόλις 12 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Με τους Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και Λάντο Νόρις (McLaren) στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, ο αποψινός αγώνας Sprint, που θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας (ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) αναμένεται συναρπαστικός. Θα έχει διάρκεια 19 γύρων, ή χρονικό όριο 60 λεπτών.

Περίπου τρεις ώρες μετά το τέλος του αγώνα Sprint, οι οδηγοί θα επιστρέψουν στα μονοθέσιά τους για να λάβουν μέρος στις κλασσικές δοκιμές κατάταξης που θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης του αυριανού κυρίως GP των ΗΠΑ. Οι μεταμεσονύχτιες δοκιμές κατάταξης θα ξεκινήσουν στη 01:00 τα ξημερώματα από το Σάββατο προς την Κυριακή, και θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1+ (LIVE SPORT24).

Κλασσικά, οι δοκιμές κατάταξης αποτελούνται από τρεις περιόδους (Q1-Q2-Q3) διάρκειας 18-15-12 λεπτών αντίστοιχα. Στις πρώτες δύο θα αποκλείονται αντίστοιχα οι πέντε πιο αργοί οδηγοί, ώστε στο Q3 να προκύψει η τελική δεκάδα για τη μάχη της πολ ποζίσιον.

Διαβάστε εδώ όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το GP ΗΠΑ και δείτε αναλυτικά εδώ όλο το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων του διημέρου.

TAGS MEDIA FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ