FORMULA 1

Formula 1: Πού θα δείτε απόψε (26/10) τις κατατακτήριες του GP Μεξικού

AP Photo/Moises Castillo
Red Bull driver Sergio Perez, of Mexico, slips into his car during the first free practice ahead of the Formula One Mexico Grand Prix auto race at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City, Friday, Oct. 25, 2024. AP PHOTO/MOISES CASTILLO

Μεταμεσονύκτιες θα είναι (με την ελληνική ώρα) και αυτό το τριήμερο οι δοκιμές κατάταξης του GP της Πόλης του Μεξικού, 20ού φετινού αγώνα της Formula 1. Πού μπορείτε να δείτε την αποψινή αγωνιστική δραστηριότητα, και ποιες ώρες.

Ο δεύτερος της σειράς των τεσσάρων αγώνων της Formula 1 στην αμερικανική ήπειρο, και 20ός από τα 24 GP της φετινής σεζόν, διεξάγεται αυτό το τριήμερο (25-27/10) στο Αυτοκινητοδρόμιο “Ερμάνος Ροντρίγκεζ” στην Πόλη του Μεξικού.

Σε αντίθεση με το Τέξας την προηγούμενη εβδομάδα και με τη Βραζιλία που ακολουθεί το επόμενο τριήμερο, η αγωνιστική συνάντηση στο Μεξικό δεν έχει αγώνα Sprint. Κατά συνέπεια, η σημερινή ημέρα (Σάββατο 26/10) περιλαμβάνει την 3η περίοδο ελεύθερων δοκιμών (FP3) και έπειτα τις δοκιμές κατάταξης του αυριανού αγώνα.

Το FP3 λοιπόν θα διεξαχθεί σήμερα στις 20:30 ώρα Ελλάδας (με απευθείας μετάδοση από το ΑΝΤ1+), ενώ οι δοκιμές κατάταξης θα αρχίσουν λίγες ώρες αργότερα, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή (00:00, ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24). Οι κατατακτήριες θα μεταδοθούν, επίσης, μανγητοσκοπημένα στη 01:00 απόψε το βράδυ από τον ΑΝΤ1.

Κλασσικά, οι δοκιμές κατάταξης αποτελούνται από τρεις περιόδους (Q1-Q2-Q3) διάρκειας 18-15-12 λεπτών αντίστοιχα. Στις πρώτες δύο θα αποκλείονται αντίστοιχα οι πέντε πιο αργοί οδηγοί, ώστε στο Q3 να προκύψει η τελική δεκάδα για τη μάχη της πολ ποζίσιον.

Αυτό είναι το πρώτο από τα 5 GP (συν 2 Sprint) που απομένουν για να πέσει η αυλαία της σεζόν της F1 2024, και να κριθεί η μάχη των πρωταθλητών. Στη βαθμολογία, ο Μαξ Φερστάπεν προηγείται με 57 β. του Λάντο Νόρις για τους οδηγούς, ενώ η McLaren με 40 β. της McLaren και με 48 β. της Ferrari στους κατασκευαστές.

Διαβάστε εδώ όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το GP Μεξικού και δείτε αναλυτικά εδώ όλο το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων του διημέρου.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΕΞΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ