FORMULA 1

Formula 1: Συναγερμός ακραίων καιρικών φαινομένων για το GP της Ίμολα

Formula 1: Συναγερμός ακραίων καιρικών φαινομένων για το GP της Ίμολα
RED BULL CONTENT POOL

Το GP της Ειμίλια Ρομάνια στην Ιταλία το προσεχές τριήμερο (19-21/5) ενδέχεται να βγει εκτός προγράμματος, καθώς η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για την επερχόμενη σφοδρή κακοκαιρία.

Η Ιταλία αντιμετωπίζει εδώ και αρκετές ημέρες προβλήματα θυελλωδών ανέμων, καταιγίδων και πλημμυρών, και τα φαινόμενα δεν δείχνουν να εξασθενούν.

Το απόγευμα της Δευτέρας (15/5) η Πολιτική Προστασία της χώρας κήρυξε σε καθεστώς "κόκκινου συναγερμού" την περιοχή της Εμίλια Ρομάνια, όπου βρίσκεται η πίστα της Ίμολα.

Το Autodromo Enzo e Dino Ferrari θα φιλοξενήσει το προσεχές τριήμερο τον 6ο φετινό γύρο του πρωταθλήματος της Formula 1, και αν δεν υποχωρήσει η κακοκαιρία και κρίνουμε από τους τελευταίους βροχερούς αγώνες -και τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισαν οι αγωνιστικοί διευθυντές της FIA- τότε δεν αποκλείεται να υπάρχουν παρεκκλίσεις από το αγωνιστικό πρόγραμμα και διακοπές.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεβλήθη λόγω των προβλέψεων για θυελλώδεις ανέμους και κατακλυσμούς με ύψος βροχής μέχρι και 150 mm, που φτάνουν σε βαθμό επικινδυνότητας ακόμα και για κατολισθήσεις και υποχωρήσεις του εδάφους.

Οι Δήμαρχοι των περιοχών της Εμίλια Ρομάνια, μάλιστα, προχώρησαν και σε προληπτικό κλείσιμο όσων σχολείων έχουν υψηλό κίνδυνο πλημμύρας, και συνέστισαν στους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις χωρίς σοβαρούς λόγους.

Σε όλα αυτά, υπάρχει και η λεπτομέρεια της διεξαγωγής του GP της Formula 1 στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια το Σαββατοκύριακο. Η κακοκαιρία, ακόμα κι αν υποχωρήσει μέχρι τότε, μπορεί να έχει επηρεάσει τις υποδομές της πίστας και να δυσκολέψει την πρόσβαση των θεατών. Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να κρατήσει την πίστα προσβάσιμη και σε καλή λειτουργική κατάσταση.

Μάλιστα, υπήρξαν και φήμες περί ενδεχόμενης σκέψης αναβολής του GP της Ίμολα, αλλά πηγές από τη F1 επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά - και ήδη ταξιδεύουν για την περιοχή οι ομάδες του σπορ και οι επίσημοι της FIA και της Formula 1.

Αυτό το τριήμερο, πάντως, η Pirelli προγραμματίζει να δοκιμάσει για πρώτη φορά τα νέα της πλήρως βρόχινα ελαστικά (με το μπλε περίγραμμα), τα οποία δεν χρειάζονται προθέρμανση για να αποδώσουν.

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ