ABB FIA FORMULA E

Formula E: Στην 3η θέση της βαθμολογίας η DS Automobiles μετά το Πόρτλαντ

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_PORTLAND
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_PORTLAND DS AUTOMOBILES

Μετά από μια μεγάλη μάχη, ο Ζαν- Έρικ Βερν τερμάτισε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον πρώτο από τους δύο αγώνες του Πόρτλαντ. Με την pole position στο δεύτερο και την 5η θέση στον τερματισμό, ο Γάλλος παραμένει στη μάχη για το πρωτάθλημα οδηγών.

Η εξέλιξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula E της ABB FIA συνεχίστηκε στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με την διεξαγωγή του 13ου και 14ου γύρου της 10ης σεζόν. Για τους οδηγούς της DS PENSKE, ο στόχος στον πρώτο από τους δύο αμερικανικούς αγώνες ήταν να σημειώσουν πρόοδο στη συνολική κατάταξη μετά από μια δύσκολη πρόκριση.

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_PORTLAND
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_PORTLAND DS AUTOMOBILES


Οδηγώντας το DS E-TENSE FE23, οι Ζαν- Έρικ Βερν και Στόφελ Βαντόρν, φάνηκαν σε εξαιρετική φόρμα στον αγώνα του Σαββάτου. Έχοντας ξεκινήσει 14ος ο Βερν αφού τερμάτισε τρίτος επιτυγχάνοντας το 36ο βάθρο της καριέρας του και το 51ο για την DS Automobiles. Ο Βαντόρν ανέβηκε από την 16η θέση της εκκίνησης, στην 9η του τερματισμού.

Με συνολικά 17 βαθμούς, οι επιδόσεις των οδηγών της DS PENSKE επέτρεψαν στην γαλλοαμερικανική ομάδα να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των ομάδων. Η 10η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula E της ABB FIA συνεχίστηκε στην Αμερική και την Κυριακή. Για την DS PENSKE, η μέρα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον Βερν να σφραγίζει την pole position.

Αυτή ήταν η 17η pole της καριέρας του, σημειώνοντας τον υψηλότερο αριθμό pole positions για οδηγό στην ιστορία της Formula E. Με τον Βαντόρν στη 10η θέση της εκκίνησης, η Γαλλική εταιρείας premium μοντέλων είχε πολλές ελπίδες για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Στον αγώνα, ο Βερν έδειξε για άλλη μια φορά την εξαιρετική απόδοση του DS E-TENSE FE23, παλεύοντας με συνέπεια για τις πρώτες θέσεις.

DS AUTOMOBILES-FORMULA E_PORTLAND
DS AUTOMOBILES-FORMULA E_PORTLAND DS AUTOMOBILES


Ωστόσο, η είσοδος του Αυτοκινήτου Ασφαλείας μετά τα μέσα του αγώνα ανέκοψε τη φόρα και τη στρατηγική της ομάδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Γάλλος δύο φορές πρωταθλητής, να πρέπει να αρκεστεί στην πέμπτη θέση στον τερματισμό, κάτι που του επέτρεψε να πάρει μερικούς πολύτιμους βαθμούς στην μάχη του πρωταθλήματος. Για τον Βαντόρν ο αγώνας της Κυριακής ήταν πιο δύσκολος.

Παλεύοντας για μια θέση στην πρώτη 10άδα, ο Βέλγος πέρασε τελικά τη γραμμή του τερματισμού στην 11η θέση. Ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την DS PENSKE για τη βαθμολογία των ομάδων. Με συνολικά 13 βαθμούς, η γαλλοαμερικανική ομάδα έχει εδραιώσει την τρίτη της θέση στην προσωρινή κατάταξη του πρωταθλήματος και πλέον έχει προβάδισμα 16 βαθμών έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου της.

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όλα αυτά τα καλά αποτελέσματα της DS Automobiles έβαλαν την Stellantis στο τρίτο σκαλί του προσωρινού βάθρου. Το London E-Prix είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους δύο τελευταίους αγώνες της 10ης σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E και θα διεξαχθεί σε τρεις εβδομάδες.

TAGS ABB FIA FORMULA E DS AUTOMOBILES MOTORSPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ