FORMULA 1

Γιατί ο μηχανικός του Φερστάπεν "έκλεισε την πόρτα" στον Χάμιλτον και τη Ferrari για το 2025

Red Bull Content Pool
Ο Φερστάπεν με τον μηχανικό του Τζιανπιέρο Λαμπιάσε RED BULL CONTENT POOL

Ο περιβόητος μηχανικός του Μαξ Φερστάπεν, Τζιανπιέρο Λαμπιάσε, φέρεται να αρνήθηκε την πρόταση της Scuderia να μεταβεί το 2025 στο Μαρανέλο, για να συνεργαστεί με τον Λιούις Χάμιλτον, και αντ’ αυτού επέλεξε να μείνει πιστός στη Red Bull Racing και στον Ολλανδό.

Ο Λαμπιάσε είναι το “δεξί χέρι” του Φερστάπεν από το 2016, από την πρώτη στιγμή που ο Μαξ έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα του Μίλτον Κινς. Με την άνοδο της ομάδας σε πρωταθληματικό επίπεδο το 2021, ο Ιταλο-Βρετανός άρχισε να αποκτά τη φήμη ενός εκ των ικανότερων και ευφυέστερων μηχανικών της F1.

Όταν έγινε σαφές ότι ο επί σειρά ετών μηχανικός του Λιούις, Πίτερ Μπόνινγκτον, δεν θα ακολουθούσε τον Βρετανό στη Ferrari το 2025 -επιλέγοντας να δεχθεί την προαγωγή του στη Mercedes F1-, η Ferrari φέρεται να προσέγγισε τον Λαμπιάσε για να αναλάβει το ρόλο του μηχανικού του Χάμιλτον του χρόνου.

Μια τέτοια προσθήκη θα ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια του Λιούις να κερδίσει το όγδοο-πρωτάθλημα ρεκόρ της καριέρας του, μέσα στην προσεχή τριετία. Όμως, δεν έμελλε να συμβεί.

Όμως, ο Τζιανπιέρο Λαμπιάσε επέλεξε να παραμείνει στη Red Bull Racing, όπου κατέχει το ρόλο του διευθυντή μηχανολογίας στους αγώνες, και φυσικά του αρχιμηχανικού του Φερστάπεν. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, πρόσφατα δέχθηκε να βάλει την υπογραφή του και στην επέκταση του συμβολαίου του.

Εξάλλου, με την αποχώρηση πολλών και σημαντικών στελεχών από την RBR πρόσφατα, όπως του αγωνιστικού διευθυντή Τζόναθαν Ουίτλι, ο Λαμπιάσε έχει στο Μίλτον Κινς το ελεύθερο πεδίο ανέλιξης σε υψηλότερες διοικητικές θέσεις της ομάδας - δυνατότητα που δεν θα είχε στο Μαρανέλο.

Ο Μαξ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Λαμπιάσε, παρά τις δύσκολες στιγμές που αυτή περνά ενίοτε στη διάρκεια των αγώνων. Και οι δύο εκτιμούν ότι τέτοιες δύσκολες στιγμές, όπως στο πρόσφατο GP Ουγγαρίας του Ιουλίου, είναι αναπόφευκτες, αν όχι απαραίτητες, στο δρόμο για την επιτυχία.

Τέλος, αν αυτό έχει κάποια σημασία, ο Λαμπιάσε μπορεί να έχει ιταλικές ρίζες αλλά ζει μόνιμα στη Βρετανία. Συνεπώς, όσο ελκυστική κι αν είναι μια θέση στη Scuderia, η μετακόμισή του στην Ιταλία προϋπέθετε να αλλάξει όλο τον τρόπο ζωής του.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ SCUDERIA FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ